Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 december 2018

L

Het is altijd aanwezig en niemand kijkt daar van op, want het is een algemeen gegeven dat het er is. Ieder mens wordt met de aanwezigheid daarvan geboren, groeit ermee op en wordt er oud mee. Het heeft invloed op alles wat leeft – mens, dier, plant en ook op je humeur. Het kan helder zijn, zelfs fel zijn maar ook gedimd aanwezig zijn. Het helpt je als mens om overdag te functioneren en als het niet aanwezig is, dan mis je het. Het is een letterlijk iets maar de benaming daarvan kan ook figuurlijk gebruikt worden. Wie kent niet de uitdrukkingen – Nu gaat mij een lichtje op – of – Ik zal er mijn licht eens over laten schijnen – en een paar mooie opmerkingen uit het bedrijfsleven – Hij is een werkelijk licht in de duisternis – of – Hebben wij hier te maken met een lichtgewicht. In de letterlijke betekenis heb ik het natuurlijk over het licht – de energie van de zon of het schijnsel van een lamp. Zichtbaar licht, of anders gezegd elektromagnetische straling met golflengten tussen de 380 nanometer en 750 nanometer, waardoor deze waarneembaar is met het menselijk oog. Hoewel ik het figuurlijk gebruik van het woord licht ook heel aardig vind. De betekenis van het woord licht als zijnde weinig of als een zwaartemaat sla ik maar over. Sommige Nederlandse woorden kunnen zo veel verschillende betekenissen hebben en het woord licht behoort daar ook toe. Wat heeft licht nu te maken met daten – vraagt u zich als lezer natuurlijk af. Wel – het heeft alles te maken met daten. Het vinden van de juiste date is zo vreselijk lastig, maar als de juiste gevonden is, dan geeft dat een mooi en licht gevoel van binnen. Een gevoel alsof de wereld waarin je leeft, in een ander licht komt te staan. Het gevoel alsof je tussen al het mannengeweld juist dat ene lichtpunt voor jou gevonden hebt. Het ontmoeten van de juiste date geeft je een prettig gevoel van lichtvoetigheid. Je wereld ziet er dan opeens heel licht en vrolijk uit. Ach – mijn humeur is prima. Gisteren weer eens een prettig samenzijn gehad met mijn wijze grijze leeuw. De man die alles heeft gedaan, alles heeft gezien, alles heeft meegemaakt en altijd zichzelf is gebleven. Wij hadden elkaar te lang niet gezien en gesproken. Een man vol geduld en liefde, die wil luisteren als mij wat dwarszit en altijd het juiste weet te zeggen. Een man met de gave van het woord. Die zijn hand er niet voor omdraait om, vanuit sociologische en antropologische invalshoek, mij een vol uur college te geven over de do's and don't's op liefdesgebied in Nederland en daarbuiten. En daarbij zijn en mijn liefdesperikelen zeker niet vergeet. Zijn rustige gematigdheid geeft mij altijd weer nieuwe inzichten, die mij welkom zijn. Mijn gedachten blijven nog wel even hangen bij die man met karakter – mijn wijze grijze leeuw.


geplaatst door Rianne - 1288 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl