Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 17 september 2018

Een relatie met de Heer

Kwam ze weer tegen. De Jehovagetuigen. Ik liep net naar buiten op weg naar de vuilnisbak. Een heel ploegje. Je herkent ze onmiddellijk. Ze lijken op makelaars. Maar toch ook niet. Maar je ziet het. Eigenlijk angstige mensen. Houvast in de Heer. Elke dag op pad om het koninkrijk Gods te beërven. Ze moeten wel. Voor hun zieleheil.
Eén van hen sprak me aan. Jehovagetuige zeker, zei ik. Nou, dat zie je snel. Niet zo moeilijk, zei ik, zelfs spiernaakt zou ik je nog herkennen. Dat leek hem sterk. O, zeker, 100%. Wat denk je van die evangelische glimlach? Die kunstmatige aardigheid? De duidelijk zichtbare mediatraining? Het daarom niet echt kunnen luisteren? De instelling elk weerwoord te tackelen?
Maar als kwetsbaar angstig mens ben je verscholen. Het is daarom geen dialoog. Van open met elkaar spreken. Want dat wil ik. Dat we onze angsten delen. Nog vóór je houvast in de Heer.
Daar had ie niet van terug. Zonder bijbel is het moeilijk spreken.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Parlante - 970 keer gelezen

beoordeeld 2.6/5 (5 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl