Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 oktober 2018

Date-terras

Toen ik nog heel jong was, reed ik zaterdagochtend vaak naar een bepaald café in Amsterdam centrum, kocht een krant en zette mij op het terras met een lekkere kop koffie naast mij. Tussen het lezen door kon ik dan heel rustig kijken naar de mensen die voorbij wandelden. Een tijd en een periode van

Lees verder!

geplaatst door Riannedonderdag 25 oktober 2018

Beter een halve noot dan een lege (of volle) dop.


Het is stil in huis. Ik moet daar nog best aan wennen. Een nieuwe fase met nieuwe kansen het leven gaat door.

Lees verder!

geplaatst door Indiwoensdag 24 oktober 2018
maandag 22 oktober 2018

Stuntelen

Elke week sluit ik mijn NT2-les aan de universiteit af met een kwartiertje Spraakwater. Raak in gesprek en leer elkaar kennen, luidt de ondertitel. Het spel bestaat uit een aantal dilemmavragen en een aantal zogenoemde hersenkrakers (vragen, gewetensvragen vaak, waarop de deelnemers antwoord moeten geven).

Lees verder!

geplaatst door Janszenzondag 21 oktober 2018

Overwegingen bij een kaartjesautomaat

Hij is groot en glanzend rood gelakt - en hij kan mij, als ik dat zou willen, binnen tien seconden geven wat ik nodig heb: een geldig vervoersbewijs. Het bevalt me wel om hier te staan. Ik kan nog alle kanten op.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 21 oktober 2018

Karakter

Karakter – ja – ik zoek een man met een sterk karakter. Met dat ik altijd nog wat meer kleine wensen heb, zoals leeftijd, zoals lengte, zoals sportiviteit, zoals intelligentie. Maar altijd blijft dat gevolgd worden door de wens een man met een sterk karakter te vinden. En net zo zeldzaam als een karaktervolle vrouw in principe is, zo zeldzaam is een man met een echt karakter. Met andere woorden –

Lees verder!

geplaatst door Riannedonderdag 18 oktober 2018

Vrouw laat boer

Vrouw laat boer

Ja, zo’n type ben ik. Ik woon al geruime tijd alleen en dan leer je sommige normale omgangsvormen een beetje af.
In een aantal culturen is het een compliment voor de kok als je een flinke boer laat of de borden tegen de muur kapot gooit na de maaltijd.
Op bezoek bij mijn ex-schoonouders liet mijn 3jarige dochter ooit een flinke boer waarop haar Bomma zei: “Wij zeggen dan altijd: Pardon!”. De reactie van mijn dochter : “ Wij zeggen dan: Dat lucht op!”.
Die houden we erin, al jaren en ik ga er vooral mee door: dingen doen en zeggen die me opluchten.

Lees verder!

geplaatst door Pie23dinsdag 16 oktober 2018

Een relatie met de Heer II

Nou kunnen we die relatie met de Heer nogal breed zien. Bij de Jehova’s ging het om zieleheil. Maar het gaat feitelijk om alles waar mensen aan hangen en zekerheid in vinden. Houvast. Dat is het woord. Houvast in iets buiten jezelf. Die houvasten zijn er nogal wat, naast die lieve Heer. Diploma’s, huwelijk, carrière, dure auto, je zegt het maar. En als dat ineens allemaal wegvalt. Ja, dan sta je daar. Heb je alleen nog maar jezelf. Welk jezelf? Is bij veel mensen al vroeg behoorlijk onderuit gehaald.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactiezondag 14 oktober 2018

Liefde kwetsbaar en grenzeloos

.

.

.

.

.

.

Lees verder!

geplaatst door Indizondag 14 oktober 2018

Thuis

Ik wilde iets schrijven over het genot van een huis waar de liefde heerst. Met wat speurwerk langs het web kon ik helemaal niets vinden van wat ik bedoelde. Wel allerlei aardigheden zoals een Belgische (West-Vlaamse) politieke partij met de naam VITAL wat staat voor

Lees verder!

geplaatst door Riannemaandag 8 oktober 2018

Duurzaam

‘Mag ik vragen waar deze van gemaakt is’, zei ik. ‘Dat wilt u niet weten meneer, maar het is een aanbieding en de winter komt u er zeker mee door. Het ligt er een beetje aan wat u zoekt.’

Lees verder!

geplaatst door Janszenmaandag 8 oktober 2018

Hoe mooi het was

De match4me-bloggers als schrijverscollectief: het zou zomaar kunnen, toch? Elke vrijdagmiddag een bijeenkomst rond de leestafel van zo’n gezellig industrieel eetcafé en dan de oude blogs bespreken en de nieuwe onderwerpen verdelen. Doe jij je nieuwste liefdesverdriet dan doe ik de nieuwste Brainwash-talk... Ach, ik heb dit eerder geschreven, je hebt helemaal gelijk. En nogmaals ´ach´: ze passen makkelijk in een huiskamer, de bloggers van nu. Zelfs in de mijne.

Lees verder!

geplaatst door RodeJas - 3 reactieszondag 7 oktober 2018

Verlangen

Wat kan verlangen je leven verwarmen en je tegelijkertijd een heel stuk leger laten voelen dan nodig zou zijn. Verlangen naar de ander zegt meteen dat die ander niet bij je is op dat moment. Verlangen naar mijn alter ego, naar mijn gedachten maatje.Verlangen naar zijn aandacht, naar zijn

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 5 oktober 2018

Breuk

.

.

.

.

.

.

.

Lees verder!

geplaatst door Indimaandag 1 oktober 2018

Nog eentje dan


Met stijgende verbazing lees en hoor ik hoe veel mensen gefixeerd zijn op de romantische liefde van “Er was eens….” en “Ze leefden nog lang en gelukkig”.
Dat klinkt mij in de oren als een (relatie)verslaving en een vlucht uit de werkelijkheid.

Lees verder!

geplaatst door Pie23Vorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl