Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 januari 2019

NietTeDaten

Altijd aardig het niet-te-daten lijstje. Wereldwijd blijken dezelfde soort foute types rond te lopen. Aan mij viel op de adviezen van een tweetal nuchtere Engelse relatietherapeuten en hun opgave van 5 types waar je als vrouw elk contact mee dient te vermijden, omdat zoiets slechts leidt tot hartzeer en hoofdpijnen. Met daarbij hun algemene en terechte advies, dat je als vrouw dient te daten de man zoals hij op dat moment is en niet de man zoals hij ooit zou kunnen zijn. Het grappige is dat ik al die 5 types in de datewereld ook daadwerkelijk ben tegengekomen. Een van de (mannelijke) reageerders bij dat stuk van de twee relatietherapeuten zei terecht over de genoemde types – een stelletje brainwashed self proclamed 'alpha males' who don't value females, so they play all sorts of games and usually date multiple women at the same time. Met oproep tot het zijn van a real gentleman, want dat is wat vrouwen werkelijk willen. Die reageerder heeft natuurlijk helemaal gelijk. Bovenaan de lijst van 5 foute types staat de getrouwde man, de man die al een relatie heeft of de combinatie daarvan – de getrouwd man met buitenechtelijke vaste vriendin. Met liegen kom je op een datingsite heel ver; maar zo'n man verraadt zichzelf altijd – dames. In de online Telegraaf loopt de afgelopen maanden een zielige videosoap genaamd 'de minnares' over een vrouw die in een relatie zit met haar getrouwde baas. In elke video botst zij op de realiteit dat die man haar ziet als sekspop en geen zier om haar geeft. Tenenkrommende video's. In de maatshappelijke werkelijkheid van alledag – in NL zowel als wereldwijd – gaat het uiteindelijk altijd bij de man over het hebben van mannelijke integriteit – of bij voormeld type man het volledig afwezig zijn daarvan. Het tweede type man is degene bij wie de verkering net uit is en die bezig is met een rebound. Gewoon niet aan beginnen dames, want deze man zoekt slechts tijdelijke pampering om daarna terug te rennen naar het eerdere lief. Het derde type is de man die nog steeds bij zijn ouders/zijn moeder woont. Zoiets getuigt van een dermate onvolwassenheid dat dat op zich toch al genoeg afstotend werkt. Het vierde type man is degene die zich bevindt in een neergaande spiraal met alles – met zijn privé leven, met zijn maatschapelijk leven en met zijn financiën. Een dergelijk type man dient eerst alles zelf weer op de rit te krijgen – pas daarna kan hij een gelijkwaardige partner zijn. Het heeft geen enkele zin om voor zo'n man de reddende engel te gaan spelen, want zelden is dankbaarheid het eindresultaat. Het 5de type man is de spin-artist; ofwel de man die niet de hele waarheid vertelt, die geheel of gedeeltelijk liegt en voor elk leugen wel een excuus weet te bedenken. De man die macht over een vrouw probeert te krijgen door haar te kleineren en overal de schuld van te geven. Dat soort verdient zeker geen aandacht – dames. Sjonge, jonge, jonge wat een lijst aan misères is dit toch. Gelukkig maar dat het merendeel van de mannen op de datingsite wel de waarheid vertelt, wel mannelijk integer is en wel een gelijkwaardige partner kan zijn voor de vrouw waarmee het klikt.


geplaatst door Rianne - 1285 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl