Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 januari 2019

Soulmate

De afgelopen tijd heb ik constant aan het woord soulmate moeten denken. Zal wel een kwestie van verlangen zijn, denk ik dan. In ieder geval de wens om vastigheid te krijgen met dat idee van een soulmate in de zoektocht naar de gewenste partner. Ik werd, zoals mij altijd gebeurt, meteen daarbij overvallen door allerlei fantasie beelden van hoe hij er dan in werkelijkheid uit zou kunnen zien. Hopeloos zoiets en dat leidt werkelijk tot niets, want waarschijnlijk lijkt een soulmate qua uiterlijk helemaal niet op mij. Een soulmate zal een man zijn waarmee vergelijkbaarheid met mij zal bestaan in termen van morele principes en emotionele expressie. Een man die dezelfde of bijna dezelfde prioriteiten in het leven heeft als dat ik dat heb. Het gaat dus om het innerlijk van de man en niet om zijn uiterlijk. Het gaat om zijn geest, zijn gevoelens en zijn handelwijzen in het algemeen. En het is uiterst lastig, of eigenlijk ondoenlijk, om dat in beelden om te zetten. Het eindresultaat van al die onzin is, dat ik maar handhaaf de voor mijn gevoel vertrouwde beelden van het uiterlijk van de door mij gewenste date. Zijnde van een zekere lengte en stevigheid, sportief, aangenaam voor mijn oog en het liefst de vriendelijkheid zelve wat mij betreft. Want ik ben ook altijd de vriendelijkheid zelve wat anderen betreft. Het zal toch best een gekke gewaarwoording zijn zo'n soulmate. Nu ken ik het principe wel – in mijn familie heb ik drie soulmates. Waarvan helaas een al is overleden. Een enkel woord is dan genoeg om elkaar te begrijpen. Maar dat is familie. Mensen waarmee je bent opgevoed, een bloedband mee hebt, gecombineerd met jarenlange omgang met elkaar. De partner die mijn soulmate zal zijn, ken ik niet op die wijze. Een heel enkele keer is er een man voorbij gekomen waarbij ik meteen het gevoel heb gehad een soulmate te ontmoeten. Zomaar vanaf het eerste contact, vanaf de eerste blik; wat mij een heel prettig gevoel van warmte gaf. Een enkel woord was ook daar voldoende om elkaar te begrijpen tot in alle diepten van de ziel. Dat uit zich ook bijvoorbeeld in zoiets simpels, dat ik weet en voel dat hij aan mij denkt. Die veilige wetenschap geeft mij een glimlach op het gezicht en een sterk gevoel van liefde voor juist die man. Die man van zijn kant voelde ook als ik aan hem denk. Wij hebben een soort contact met elkaar. Die man waarbij dat altijd wederzijds gebeurt, krijg ik met geen mogelijkheid uit mijn gedachten. Qua uiterlijk is hij natuurlijk anders dan ik, mannelijk, maar wij hebben dezelfde blik in de ogen. Onmogelijk om zijn beeld en imago los te laten en dat gebeurt mij zo uiterst zelden dat het verbijsterend is. Wij zijn allebei nog steeds aan het nadenken over dat fenomeen. Als wij eindelijk nu ook eens allebei erachter komen wat zoiets voor ons beiden kan betekenen, dan gaan we een feestje bouwen samen.


geplaatst door Rianne - 1206 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl