Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 maart 2019

Gevoel

Zoals bij iedereen het geval is, maakt het gevoel dat ik krijg bij een persoon een wezenlijk onderdeel uit van het al of niet aardig vinden van die ander. En dan heb ik het over het gevoel van binnen bij de eerst ontmoeting met de ander. De eerste keer dat je elkaar in de ogen kijkt en opneemt hoe die ander reageert, wat hij zegt, wat hij doet. En dan afwachten wat je gevoel je daarbij vertelt. Maakt de ander een positieve indruk of komt er wat anders tevoorschijn. Als het goed is, reageert mijn gevoel direct. Ooit gaf mijn gevoel mij een paar forse draaien om beide oren omdat ik op eigen houtje juist met die man een afspraak had. Ik zie mijn gevoel als een zelfstandig geheel in mijn bestaan. Mijn gevoel maakt natuurlijk deel van mij uit, maar is ook mijn maatje. Mijn gevoel is voor mij zo belangrijk dat ik het aardig vond hem als figuur tot leven te brengen – een mooi man natuurlijk. Alleen zichtbaar voor mij; een ander krijgt hem niet te zien. Mijn gevoel is altijd present, maar hij lacht mij ook uit en heel sporadisch haalt hij grapjes met mij uit. Zo is het ooit gebeurd dat ik, de uni voorbij en in mijn eerste baan, bij een cursus opviel bij de cursusleider en wij na afloop samen nog wat zijn gaan drinken. Een paar dagen later volgde een gezellig etentje. En bij het volgende uitje vonden wij het allebei tijd en liepen samen naar zijn huis. Als eind-twintiger was ik toen erg gecharmeerd van die stoere mid-veertiger. Aangekomen bij zijn woning ging het spel snel een heel prettige kant op. Totdat hij een la open trok en daar iets uit haalde. Ik vroeg hem wat dat was. Zonder antwoord te krijgen, zag ik dat hij op een tafel twee lijntjes wit poeder maakte en ik wist het meteen. Met een snelle greep had ik mijn blouse, griste mijn tasje mee, riep dat ik het toilet ging opzoeken en zag dat die man toch alleen maar aandacht had voor die witte lijntjes. Mijn jas en zijn voordeur waren een kwestie van seconden. Mijn naast mij rennend gevoel had de brutaliteit om mij toen pas te vertellen dat het heel verstandig was van mij om de benen te nemen. Ik stapte een taxi in en zei hardop en heel boos tegen mijn gevoel dat wij eens goed samen rond de tafel gingen zitten, want dat ik verlate reacties en grapjes van hem niet leuk vond. De taxichauffeur keek geschrokken in zijn achteruitkijk spiegeltje en zei – U hebt het toch niet tegen mij, hoop ik?! Ik schudde van nee. Oh dan is het goed – was het gerustgestelde antwoord om daarna te concluderen – ruzie gehad zeker?! Ik liet dat maar zo. De chauffeur toonde begrip en vroeg niets meer. De volgende dag ben ik naar een medisch oud-dispuutgenoot gegaan en zijn verhaal was, dat als een man van die leeftijd/of ouder (drugsgebruikers liegen – wist oud-dispuutgenoot) een goede snuif coke nodig heeft om tot de seksdaad te kunnen komen, dat hij dan al stevig op weg leek te zijn naar de zwarte gevolgen van cocaïnegebruik, zoals impotentie, hartfalen, beroerte, karakter-verandering, gewichtsverlies en psychische misères. Aardige oud-dispuutgenoot klopte mij vaderlijk op de schouder en zei dat ik altijd moest wegblijven bij een drugsverslaafde. Dat zo iemand niets te bieden heeft en alleen maar mij ook verslaafd zou willen maken. Ik mopperde nog even dat drugsgebruik wat makkelijker te zien is bij een zwerver dan bij een net uitziende zakenman in pak. Maar hij had helemaal gelijk en mijn gevoel knikte bevestigend.


geplaatst door Rianne - 1221 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl