Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 april 2019

Date

Normaal bij een date ga ik altijd liever wat doen. Maar bij zo’n dag als gisteren heb ik nooit ergens meer zin in. De TV spuugt oranje en overal mensen in de vreemdste oranje outfits, die net doen alsof zij niet meer tot tien kunnen tellen. Ik zag die dag aankomen, dus bij deze date had ik even een keer nergens zin in. Ik ging doen wat anderen bij een eerste date ook doen – elkaar wat beter leren kennen en, met een tafeltje tussen ons in, samen wat drinken. Saai natuurlijk, maar toch maar. Het begin was goed – in het echt was hij iemand die ik kan omschrijven als een fraai en lekker manfiguur. Hij zag er precies zo uit als op zijn foto’s. Hij was op dezelfde tijd als ik bij de uitspanning en maakte met een grapje mij meteen aan het lachen. Wat zou er nog mis kunnen gaan met deze date. Wij vertelden elkaar over de spanning die wij allebei gevoeld hadden bij het rijden naar deze ontmoeting. Wij lachten wat samen en over het algemeen leek het rozengeur en maneschijn te worden. Toen wij de koffie verwisselden voor een zoete witte wijn voor mij en een biertje voor hem, vertelde hij opeens dat hij niet helemaal eerlijk was geweest wat zijn leeftijd betrof. Hij was niet geboren in 1947 maar in 1942. Nu denk ik zelf moeiteloos de honderd voorbij te schieten, maar met de gemiddelde leeftijd voor een Nederlandse man van 80,1 jaren, kan het nogal een verschil zijn of een man 72 jaar oud is of 77 jaar oud. Hij zag er gelukkig wel een stuk jonger uit dan zijn leeftijd aangaf, dus slikte ik even de verbazing weg en vroeg toen of er nog andere dingen waren waarover hij niet helemaal eerlijk was geweest. Hij aarzelde en bestelde een tweede biertje voor zichzelf. Mijn wijnglas was nog halfvol, dus wees ik het voorstel van een tweede glas af en wachtte af wat er zou komen. Toen vertelde hij dat hij niet zelfstandig woonde zoals was voorgespiegeld. Sinds zijn echtscheiding een aantal jaren geleden woonde hij weer bij zijn moeder. En hij liet daarop volgen dat, als wij verder gingen samen, wij toch altijd gebruik konden maken van mijn huis. Poef – al mijn verlangen naar en interesses in de man verdwenen het raam van de uitspanning uit. Een man van 77, dan zou zijn moeder wel eens 97 kunnen zijn. Voor mijn ogen verscheen het beeld van een krom vrouwtje met rollator, traplift en de geur van ouderdom om zich. Misschien zocht die man alleen maar een nieuw eigen huis voor zichzelf – schoot door mij heen. En daarna de gedachte dat hij wellicht niet woonde bij zijn ongelooflijk oude moeder, maar gewoon bij zijn wettige echtgenote waar hij mij niet bij in de buurt wilde hebben. Weg vertrouwen, en waar zou hij nog meer niet eerlijk over zijn geweest?! Ik kreeg het er Spaans benauwd van. Toen ik bezig was mijn jas aan te trekken, vroeg hij nog wie de drankjes betaalde, deed ik dat of moest hij dat doen. Mijn wenkbrauwen gingen omhoog en ik legde een biljet van tien Euro voor hem op de tafel. Daarna vond ik het wel heel erg prettig om alleen in mijn auto terug te rijden naar het huis waar ik helemaal alleen woon en mij gelukkig voel.


geplaatst door Rianne - 1276 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl