Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 april 2019

Regenboog

De liefde voor een ander voelt altijd zo wijds aan, en telt net zoveel facetten, als dat er kleuren zijn in een regenboog. Alleen als ik onderweg ben, zie ik wel eens een regenboog. Laatst in de buurt van Hilversum zelfs twee regenbogen tegelijkertijd. Zoiets noodt om blijvend naar te kijken en dat is altijd een beetje lastig als je zelf achter het stuur van de auto zit. Een regenboog voelt bij mij aan als een cadeautje speciaal voor mij. En precies hetzelfde gebeurt mij met de liefde. Het interesseert mij dan echt niet wie nog meer belangstelling voor die man heeft of heeft gehad, ze zijn voor die man op dat moment onbelangrijk – de liefde van die man is er uitsluitend voor mij. De liefde – dat algehele gevoel van tevredenheid, volledig begrip en vertrouwdheid bij een man – vind ik zelden. Is niet erg, natuurlijk. Ik heb maar eén man nodig. Gelukkig is het altijd zo dat, als ik werkelijke gevoelens voor een man heb of krijg, dat die man dan ook altijd heel veel gevoelens voor mij toont. En de liefde hoort fijn te zijn, hoort je een glimlach op je gezicht te geven, doet je blijvend verlangen naar de ander, met de wens om bij de ander te zijn en tegen hem aan te liggen. De liefde geeft het gevoel dat de moeilijkheden van alledag opeens vreselijk onbelangrijk blijken te zijn. Liefde zonder verplichtingen, met vrijgevigheid, begrip voor en vertrouwen in elkaar. Met het over en weer, in gelijke mate, aandacht geven, geluk gunnen en gelukkig willen maken. En als opeens blijkt dat het hele warme gevoel van liefde is weggeblazen in de mist der tijd, dan besef je snel als mens in werkelijkheid een heel fragile geheel te zijn. Ach - die fragile toestand laten helen en daarna versterken tot je je eigen sterkte weer bereikt hebt; ik draai daar mijn hand niet meer voor om. Ik ga weer uitkijken naar die ene echte man die toont dat hij ook werkelijk staat voor wat hij is, zegt en doet. Keuzes en opties meer dan genoeg en wie weet. Om even terug te gaan naar alle kleuren van de regenboog. Dat zijn de kleuren rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo en violet. En ik vind alle kleuren even mooi. De kleur rood is te verbinden met liefde, passie en romantiek. De kleur oranje staat voor vrolijkheid en toegankelijkheid. De kleur geel is voor energie, zon, levensgeluk en plezier. De kleur groen is de kleur van de natuur en staat voor versheid, vruchtbaarheid en nieuw leven. De kleur blauw is de kleur van de lucht en de zee en staat voor intelligentie, evenwichtigheid en stabiliteit. De kleur indigo is gevonden door Isaac Newton met zijn opdeling van het optisch spectrum en is de kleur die zich bevindt tussen de kleuren blauw en violet in. De kleur indigo staat voor autoriteit, vastberadenheid en betrouwbaarheid. De kleur violet staat voor visie, waarheid, wijsheid. Het is dan ook niet zo vreemd om de kleuren van de regenboog te associëren met de vele facetten die bij de liefde tevoorschijn komen. De liefde voor zijn uiterlijk, de liefde voor zijn geest, de liefde voor zijn intellect, de liefde voor al wat hij doet en gedaan heeft, de liefde voor zijn daarzijn, de voortdurende lichamelijke passie en liefde voor elkaar. Een regenboog aan kleuren is de liefde.


geplaatst door Rianne - 1207 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl