Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 12 mei 2019

HetPad

Zoveel paden op de wereld – bospaden, voetpaden, wandelpaden, duinpaden, ruiterpaden. Maar voor mij zijn de belangrijkste paden het levenspad en het liefdespad. Wat het levenspad is, weet iedereen zelf wel in te vullen. Bij het liefdespad heb je een paar betekenissen – het pad naar de liefde toe en het pad in de liefde die al gevonden is. Er zijn ook werkelijke paden die de naam liefdespad, of Via dell’Amore gekregen hebben, in Nederland en overal op de wereld, maar dat is het niet. Ik bedoel het virtuele liefdespad dat ieder mens bij zijn geboorte voor de voeten krijgt gegooid. En dat met de mededeling – zie maar wat je er mee doet en hoe je dat oplost. Een opdracht om je hele levenspad lang door iemand geliefd te willen zijn. Eerst liefde van de familie. En vanaf de puberteit begin je de gewenste liefde bij een partner te zoeken. Liefde maakt een vast onderdeel uit van je levenspad. Je omgeving is ook nog goed in het stimuleren daarvan. Bijvoorbeeld met uitdrukkingen als – alleen is ook maar alleen – of – goh zeg, hoe red je dat helemaal alleen. Ik ben jarenlang met dat liefdespad bezig geweest. Eerst bij het vinden van een partner, en daarna met het leven samen met een partner. Een kwestie van voldoen aan verwachtingspatronen en daar kun je als mens goed genoeg van krijgen. Een aantal jaren geleden kwam ik tot de conclusie dat ik mijzelf, juist in deze jaren van alleen-zijn, het gelukkigst voel. Een tijd van verademing. Een tijd zonder zorgen, zonder allerlei verantwoordelijkheden, zonder gezeur om mij heen. Een tijd dat ik kan doen en laten wat ik wil, kan uitgaan met wie ik wil en wanneer ik dat wil. Een tijd dat ik mij van niets, nergens en niemand wat hoef aan te trekken. Goed - weer even terug naar het liefdespad. Dat liefdespad is me nog al wat. In mijn geval hobbelig, bergachtig, pieken en dalen, lastig om te belopen en het duurt zo vreselijk lang om de juiste te vinden. Ik heb wel eens gedacht dat ik misschien te kritisch geworden ben. Maar die gedachte heb ik snel weer gelaten voor wat het is. Want volgens mij ben ik al mijn hele leven lang kieskeurig wat mannen betreft. Dat mag ik ook zijn. Voor mij dient een man een bepaald surplus te hebben, en dat is in ieder geval dat hij mij blijvend weet te boeien. Gewoon, een man met capaciteiten, met de nodige IQ en EQ en die eens een keer begrijpt waar ik mij mee bezig houd en waar ik het over heb. Voor mij is het begrijpen wat een ander bezighoudt zo normaal, dat ik mij altijd heb verbaasd over het grote aantal mannen die daar, naar mij toe, niet toe in staat zijn. Een sportief man en eentje die bijhoudt wat zich allemaal om ons mensen afspeelt. Een zakelijk en tegelijkertijd filosofisch ingesteld man. Laatst ben ik maar weer eens bij een andere datingsite gaan kijken. Een datingsite waarbij, door het hoge aanbod van mannen in de gewenste leeftijd en met de juiste lengte en opleiding, bij elk inloggen door mijn hoofd de uitdrukking voorbijschiet – overdaad schaadt. En beauty is in the eye of the beholder – is het niet. Maar toch een paar heel aardige mannen daar gezien. En wie weet. Ik heb al tijdenlang het idee dat de zon op relatiegebied voor mij definitief gaat schijnen als ik simpelweg eens door die half open deur, daar voor mij, heenstap.


geplaatst door Rianne - 1183 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl