Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 5 mei 2019

Naakt

Ik las dat het gisteren de internationale naakt tuinieren dag was. En in mijn dorpje aan de Maas hebben ze van die dag – gelukkig – nog nooit gehoord. De internationale naakt tuinieren dag zou in 2005 zijn geïntroduceerd door een Amerikaanse nudistenorganisatie en toentertijd geplaatst zijn elk jaar op de eerste zaterdag van mei. Nu heb ik niets tegen nudistenorganisaties. Niet dat ik daar ooit lid van zal worden, en een nudistenstrand of een nudistencamping is ook niets voor mij. De mensen die zo graag met elkaar naakt rondlopen doen dat maar allemaal zonder mij. En ik meen toch dat de overgrote meerderheid van de Nederlanders datzelfde principe huldigt. De bedoeling van die internationale naakt tuinieren dag schijnt te zijn - iedereen aanmoedigen om een aandeel op te pakken in het onderhouden van het groen in de wereld. Maar de werkelijke bedoeling van die rare Amerikanen zal toch echt zijn om iedereen aan te moedigen naakt rond te lopen. En is dat naakt tuinieren als leukigheid erbij verzonnen. Je zult maar zo’n stelletje naaktlopers met harken en tuingereedschap tegenkomen op straat. Zouden dat dorpsgenoten zijn, dan zal hun reputatie over hun graf heen worden verder gedragen. En met zo’n koude en winderige dag als gisteren, lijkt mij het tuinieren zonder enige kledingbescherming absoluut geen pretje. Maar wellicht zijn beroeps nudisten winterhard en kunnen die elke koude makkelijk doorstaan. Je weet maar nooit. Het hele krantenstuk werd opgeleukt met een sappige foto van een erg jong en zeer goed geproportioneerd naakt wijfie dat zodanig op de foto was gezet dat je werkelijk niets zag. En met een foto van een achttal blote mannen die elke een gieter voor hun edele delen hielden. Dus daar zag je ook niets. Dat is op een nudistenstrand of op een nudistencamping wel anders. Daar schamen de naaktlopers zich nergens voor en komt bij elke buitenstaander bij sommige mensen spontaan de gedachte op dat die naaktlopers thuis nooit meer naar zichzelf in de spiegel kijken. Het krantenstukje had als sluitstuk de opmerking – het weer werkt helaas niet helemaal mee, maar met handschoenen en laarzen aan, is het vast te doen. En volgens de initiatiefnemers van die naakt tuinieren dag kunnen tuinactiviteiten zoals onkruid wieden, planten en snoeien net zo goed naakt gedaan worden. Waarbij ik toch denk dat die nudisten waarschijnlijk nog nooit zelf in een tuin hebben gewerkt. Want als je gaat snoeien, schuren de vallende takken en andere takken langs je heen. Wat te denken van het prikken van de vele planten en doornstruiken. En wat te zeggen van allerlei tuinbeestjes groot, klein, zwart en groen die zich zo graag aan je vastklampen. Wat ben ik blij om te wonen in een normaal dorp bevolkt door nuchtere Brabanders, die niets weten van zo’n nudistendag. Wel weet iedereen hier dat het gisteren dodenherdenking was. Want aan het einde van WOII lag mijn dorpje in de vuurlinie tussen de geallieerden die het dorpje vulden en de Duitsers aan de noordkant van de Maas. Mijn dorpje is toen in puin geschoten. Dodenherdenking is belangrijk – naaktlopers zijn hier nog nooit belangrijk geweest.


geplaatst door Rianne - 1289 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl