Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 16 juni 2019

Blind

Ergens stond een Engels spreekwoord wat tot nadenken noodt – the best mariage is between a blind woman and a deaf man (Quote Samuel Taylor Coleridge). Degene die deze uitdrukking ooit verzonnen heeft, zal ongetwijfeld een in de liefde zwaar gefrustreerd persoon zijn geweest. Helaas blijft deze uitdrukking zodanig hangen in je gedachten, dat je het negatieve gehalte ervan helemaal uit elkaar wilt halen. Een mens kan er rekening mee houden dat alle mensen in hun diepste binnenste hetzelfde zijn, zowel in hun gedachten, als in hun wensen en in hun zoeken naar juist die ene partner die er is voor jou alleen. De enige verschillen die ooit ontstaan, zijn te danken aan de andere familie, de andere omgeving, het andere land, het andere continent, waarin zo iemand geboren wordt en opgroeit. Dus keek ik naar die stelling van uit het iedereen omvattend geheel. Waarom zou je als vrouw blind moeten zijn? Juist ogen zijn mooi en de spiegel van de ziel. En waarom de vrouw blind en de man niet? Een man dus die wel zelf wil zien wat hij voor zich heeft, maar liever heeft dat zijn partner hem niet ziet. Dat terwijl voor ieder mens bij de partner schoonheid voor het oog te ontdekken is. Een mens wordt compleet door het zien van de schoonheid bij andere mensen, bij omgevingen, en zoals in mijn geval bij architectonische mooiheden aan gebouwen. Zelfs een interieur kan verrassend zijn door haar schoonheid, en een spiegel zijn van het innerlijk en de voorkeuren van de bewoners. Dan heb ik het niet over die gruwelijk lelijke witte interieurs van Jan de Bouvrie en echtgenote. Dat steriele witte ziekenhuisgedoe mist elke weerspiegeling van het innerlijk van de bewoners zelf. Kleur, huiselijkheid, herkenbaarheid in het interieur, dat is waar ik altijd naar op zoek ben. Uit ogen valt zo veel te lezen. Ogen die kunnen zien, ogen die liefde kunnen tonen, ogen die dwingend kunnen kijken, ogen met een zakelijke uitstraling en ogen die vuur kunnen spuwen bij grote woede. Ogen vormen een van de schoonheden van de mens. Waarom zou voor een goed huwelijk dan een vrouw blind moeten zijn? En dan een man die doof is. Alsof zijn vrouw gewoon is om alleen maar onzin te vertellen, waar je als man beter niet naar kunt luisteren. Deprimerende gedachten. Geportretteerd wordt een man die niet naar zijn partner wil luisteren, want hij vindt wat zij zegt onbelangrijk. Een man die dus ook niet instaat is om een huwelijk of samenzijn te plooien naar elkaars wensen, behoeften en verlangens. Want die man geeft gewoon aan nooit te willen luisteren naar de wensen en verlangens van zijn partner. Hij is immers doof voor haar. Terwijl zijn partner wordt getoond als blind, maar niet doof. Die man wil dus wel dat zijn partner naar hem luistert. Een egocentrisch geheel. Een man die zijn wensen in de relatie verre wil laten prevaleren boven het opbouwen samen met zijn partner van een mooie, voor beiden tevreden stellende, relatie. Ongelooflijk dat een zodanige uitdrukking, ooit verzonnen door een duidelijk in de liefde – en denkelijk ook nog wel op meer gebieden - zwaar gefrustreerd persoon, nog veel gebruikt wordt ook. Dit is een uitdrukking, een quote, die ik zo snel als maar mogelijk voor altijd ga vergeten.


geplaatst door Rianne - 2074 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl