Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 18 juni 2019

Buurman

‘Juni is een echte verjaardagsmaand in onze familie’, zei mijn buurman toen ik hem op de portiektrap tegenkwam.
‘Mijn zus wordt overmorgen tachtig, ik word over een week zeventig en mijn vrouw wordt morgen vijftig.’ Dat heb je goed voor elkaar, dacht ik en ik moest denken aan al die krampachtige formuleringen en leeftijdsbegrenzers op sites als deze inzake leeftijd, die, let wel, daarom niet minder informatief zijn. Ik noem er een paar.
- Vijf jaar plus en vijf jaar min: ik ben redelijk, lees liberaal en ik weet hoe het heurt, maar er zíjn grenzen.
- Alleen reacties mensen die binnen mijn zoekleeftijd vallen: ik kies voor controle en beperking, ook al besef ik waarschijnlijk niet wat ik daardoor mogelijk misloop.
- Ik zou zo graag een leuke man/vrouw van mijn eigen leeftijd ontmoeten: ik ben een eeuwige optimist.
- Ik ben een vrouw in wie het meisje nooit verloren is gegaan en ik zoek een jong gebleven speelse man óf andersom: ik kan nog veel leren van mensen die gewoon zeggen wat ze willen.
- Je bent van mijn eigen leeftijd, want ik wil geen mantelzorger worden: mijn eigen leeftijd begint me zo langzamerhand te beangstigen.
- Uiterlijk en leeftijd vind ik niet zo belangrijk: ik wil een kopie van mijn huwelijk, maar het liefst zonder gesnurk.
Ach, het leerstuk van de leeftijd in de liefde. De informatie en gesprekken en erover zijn even tijdloos als zinloos. Ik moet altijd denken aan een film van Woody Allen, een besmette naam als het om leeftijdsverschil in de liefde gaat, ik weet het. Whatever works heet de film en hij gaat, zo lijkt het althans, over een liefdesgeschiedenis tussen een jonge twintiger en een man van zeer middelbare leeftijd. Kansloze en natuurlijk tot mislukken gedoemde liefde met desalniettemin een happy ending voor alle betrokkenen, zij het niet met elkaar. Kortom, even absurd als het leven zelf.
De moraal van het verhaal en van dit blog: als het werkt tussen twee volwassen mensen (hoe weinig IQ en/of EQ er verder ook in het spel is), dan werkt het. En het werkt zoals het werkt. En het werkt zolang het werkt. Punt.


geplaatst door Janszen - 2053 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl