Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 30 juni 2019

Dragon

Het Engelse woord voor draak klinkt toch beter dan het Nederlandse woord voor hetzelfde fabeldier. Want een fabeldier is het en niemand heeft ooit een draak in levende lijve gezien. Draken zijn heel mooi afgebeeld in de serie van The Game of Thrones, waarin veel aandacht is besteed aan hun uiterlijk, aan hun wijze van vliegen en aan het gevaar dat zij kunnen vormen. Volgens overlevering is de beeltenis van de draak gebaseerd op de slang en dan in een wat grotere vorm. Eenzelfde slang die in de Chinese cultuur nog steeds wordt uitgebeeld en door meerdere mannen wordt gedragen bij de viering van het Chinese nieuwjaar. In de Chinese cultuur was de draak het symbool van de Keizer en zijn kleinere variant de feniks was het symbool van de Keizerin. In de Europese cultuur was de draak het symbool van alle geloven voor het christelijke geloof. De draak zou terugverwijzen naar de slang, die in de christelijke cultuur een hele fout imago heeft gekregen. Maar de slang heeft in alle eerdere culturen een heel andere en veel belangrijker rol vervuld. In het oude Egypte stond de Uraeuscobra afgebeeld voor op de dubbele kroon van de Farao en stond voor macht en de heerschappij over vruchtbaarheid en welvaart voor het land. En de oude Grieken kenden Ouroboros, de slang die in zijn eigen staart bijt en op die manier een eeuwige cirkel vormt. En van de oude Grieken komt ook de esculaap, de beeltenis van een slang die zich rond een staaf draait en een symbool is voor de genezing en de medische wereld. En wat heeft dat alles nu met daten te maken – zal de lezer zich afvragen. Alles natuurlijk! Hoewel bij mij ook meespeelt een levenslange fascinatie voor zoiets moois als draken. Maar in de Game of Thrones en met al die vreselijk gevaarlijke draken, wordt een heel verhaal gesponnen rond de liefdesrelatie van Daenerys Stormborn en Jon Snow. Waarbij Daenerys haar Jon leert hoe met draken om te gaan en hoe ze te berijden. Waarna, volgens de laatste berichten want ik kijk die hele serie niet, Jon na jaren van geluk uiteindelijk zo dwaas is om (per abuis?) zijn geliefde Daenerys te doden. Het kan verkeren en in de sprookjeswereld van de film is veel mogelijk. Maar daten verloopt soms ook alsof je over een pad loopt waar draken langs staan te blazen. Een pad met soms onverwachte valkuilen en vervelend heden op weg naar juist die ene die werkelijk voor jou bestemd is. En heel, heel, heel soms lijkt het opeens een pad uitsluitend bezaaid met rozen te zijn. Niets zo verrassend als de liefde die je gaat voelen voor een man en hoe mooi kan dat zijn. Ik kan hem leren hoe met mijn huisdraak om te gaan. Mijn huisdraak heeft geen vleugel voorpoten en gewone poten. Maar hij gedraagt zich wel als een draak en blaast naar voorbijgangers. Heb je zijn vertrouwen gewonnen, dan is er geen vriendelijker beest op aarde. Net als zijn baasje – heb je mijn vertrouwen gewonnen, dan ben ik de vriendelijkste vrouw op aarde.


geplaatst door Rianne - 1968 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl