Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 juli 2019

HetJournaille

Zulke aardige typeringen gelezen over een bewindsman en over een hoge piet bij de EU. Om met de eerste te beginnen – quotes van Theodoor Holman in het Parool – Grapperhaus, de serie: hij kwam, zag en werd bedonderd. Het idee voor een politieke serie. Met als thema van de serie: dat ambtenaren de minister kunnen maken of breken als hij niet doet wat de ambtenaren willen. Met de mededeling dat Grapperhaus ambtenaren hun minister moeten zien kwijt te raken, anders zijn zij hun baan niet zeker. En wat de laatste betreft – quotes van Arthur van Amerongen in HPdeTijd – Ik was als een armetierige Portugese luis in de hermelijnpels van Frenske (Timmermans), de enige die altijd riep: hohoho, hohoho, Frenske is een lawaaipapegaai, een windbuil, een ijdele snoever, een treurige klover en bovenal een insipide, rancuneuze, humorloze en kinderachtige klerk die door decennia lang te lopen folderen en canvassen op tochtige braderieën zich langzaam omhoog likte in de pikorde van de PvdA. Al geruime tijd loop ik rond met het idee dat er bij het NL journaille niets degelijks aan journalist meer aanwezig is. Dat het journaille in Nederland verworden is tot kopieermachines van wat persbureaus als ANP en Reuters rondstrooien en zelf niet meer in staat zijn tot het uitvoeren van eigen onderzoek over wat zij schrijven in de media. En zie – twee typeringen die te mooi zijn voor woorden. Al slaat Theodoor Holman een toch nog wat voorzichtiger toon aan dan Arthur van Amerongen. Wat waarschijnlijk ligt aan het gegeven dat Theodoor Holman nog steeds woont in NL. En Arthur baron Taets van Amerongen van Natewisch al jaren geleden de schoonheid, vrijheid en belastingvoordelen van Portugal heeft opgezocht en daardoor heel wat minder last zal hebben van de in NL nog veel voorkomende benauwdheidheden en hetzes. Quotes die mijn dag kleuren. Ik had ooit een date met een journalist. Hij leek op zijn foto’s en was eigenlijk precies zoals ik mij hem had voorgesteld – aan de buitenkant dan. Een stevig man, met een volle bos haar en zo’n bril wat hem interessant maakte. Iets stevigs waar ik mijzelf wel tegenaan zag leunen. Wij liepen door het Rijksmuseum en zijn daarna verder de stad ingewandeld op zoek naar een terrasje ergens aan de gracht. Het was heerlijk nazomerweer en het leek ons allebei wel aardig om ergens buiten te zitten en te genieten van al dat moois dat Amsterdam heeft. Op het terrasje ging hij aan het bier en ik aan de zoete witte wijn. De sfeer was prettig, in alle rust vonden onze handen elkaar als vanzelf en toen kwam de vraag welke kranten ik eigenlijk las. Wat doe ik in mijn eerlijkheid – ik vertel hem dat ik al enige jaren geen enkele krant meer lees en alleen nog online voorpagina’s bekijk. Met een voorkeur voor internationale kranten zoals de London Times, the Guardian en Le Monde of Le Matin. Er volgde een kleine stilte en toen vroeg hij hoe ik over het fenomeen Blendle dacht. Ik vertelde hem dat ik niet van plan was aan Blendle te betalen voor een journalistiek stuk. Ik verwachtte een kleine en vriendschappelijke discussie over wellicht elkaars verschil aan inzicht wat de krant betrof. Maar wij zaten opeens niet meer op dezelfde bladzijde en zelfs niet eens meer in hetzelfde boek.


geplaatst door Rianne - 1975 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl