Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 14 juli 2019

Liefde/Lust

Altijd verstandig om eens achteruit te stappen, de situatie van een afstand te bekijken en eens heel nuchter en helder voor jezelf te krijgen of de relatie met die man werkelijk liefde is of uitsluitend gebaseerd is op lust. Antwoorden daarop zijn overal te krijgen – dus. Bij liefde wil hij je heel graag voorstellen aan iedereen die belangrijk voor hem is, in de hoop dat jij en zijn vrienden het goed met elkaar kunnen vinden. Is er bij hem uitsluitend sprake van lust, dan wil hij je liever voor zichzelf houden en vindt het beter dat zo weinig mogelijk mensen weet hebben van de relatie. Bij liefde ga je samen op en ontstaat er vanzelf een wij-gevoel. Je hebt het over - wat wij samen hebben gedaan. En is er uitsluitend sprake van lust, dan heb je het over wat jij zelf hebt gedaan. Bij liefde wil je van alles aan die man vertellen - alles wat je bezighoudt, alles wat je meegemaakt hebt, je dromen, je wensen en ga zo maar door. Bij uitsluitend lust ga je die man echt niets vertellen en zeker geen persoonlijk gevoelige zaken. Bij liefde wordt je bijna ongemerkt beïnvloed door je partner. Je wilt graag zijn advies krijgen en serieuze gesprekken met hem houden over zaken die je bezighouden. Je geliefde is dan ook altijd de eerste waar je goed nieuws en slecht nieuws mee wilt delen. Maar is er uitsluitend sprake van lust, dan vertel je liever aan andere, dichter bij je staande personen, wat er gebeurd is. En als ik dat allemaal overlees, dan is lust zonder liefde toch een uiterst saai gebeuren. Een kwestie van de buitenkant en het volgen van aardse instincten, zonder dat er ooit maar een flintertje aan band kan groeien met die man. Zoiets als de man die op datingsites alleen maar op zoek is naar een one-night stand en, na daarvoor een vrouw te hebben gevonden, in de ochtend haar vertelt dat hij toch nog wat mist in de relatie met die vrouw (of niets zegt) en daarna weer voor altijd verdwijnt. De NRC van deze week maakte melding van een nieuwe trend in liefdes Nederland en wel dat een stel mensen wel een relatie met elkaar heeft, maar liever niet wil dat anderen daarvan weet krijgen. Dat zou gestoeld zijn op de gedachte dat elk van dat stel de deur nog wagenwijd open wil houden voor een partner die beter is dan waar zij nu een relatie mee zijn aangegaan. Als ik het rijtje hiervoor bekijk, dan lijkt mij zoiets toch te passen in de rubriek – lust. En dan lust met een wat langduriger karakter dan een one-night stand. Zoiets komt op mij over als – ik kan veel beter krijgen, maar heb die persoon nog niet gevonden en in de tussentijd neem ik maar genoegen met een, in mijn ogen, minder soort vrouw. Want als man/vrouw wil je ook wel eens wat aan seks. Et cetera, et cetera. Geef mij maar een gewone wederzijdse echte liefde.


geplaatst door Rianne - 2105 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl