Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 26 augustus 2019

Rozen

Het leven gaat niet altijd over rozen. Of misschien kan ik beter zeggen – het liefdespad gaat niet altijd over rozen. Een uitdrukking waarmee wordt aangegeven dat er nog al wat moeilijkheden zijn op je pad. En mutatis mutandis wordt aangegeven dat, als je pad wel vol ligt met rozen, alles voor jou prima verloopt. Als bewoner van het platteland, en beheerder van een tuin die volstaat met rozenstruiken, denk ik dan altijd maar dat in die uitdrukking met rozen bedoeld worden de rozenblaadjes. Ik kan mij niet voorstellen dat het wandelen over rozen, waarvan de stelen vol zitten met akelige doornen, ooit positief gezien kan worden.

Gaat u zelf maar eens periodiek de uitgebloeide rozen afknippen, wat nodig is om de struik weer nieuwe rozen te laten vormen. Het gebeurt mij dan altijd dat zich doornen vastzetten in mijn kleding of, erger nog, in mijn huid. En daar dan met de nodige kracht weer uitgetrokken moeten worden. Maar goed – er zijn wel meer dwaze uitdrukkingen. Liefdesmoeilijkheden – jasses. Liefdesmoeilijkheden zijn net zoiets als doornen. Ze zetten zich vast in je huid en je krijgt ze daar bijna niet meer vandaan. Hoe los je liefdesmoeilijkheden op?! Zelfs na alle jaren die ik al in het leven sta, weet ik dat nog steeds niet. Ik word zo moe van liefdesmoeilijkheden.

Er is wat te zeggen voor de gewone plattelander – zo’n man die standaard open en duidelijk is over zijn gevoelens en intenties. Zo een die rondrijdt in een auto met een batterij lichtbakken op het dak. Voor de stadsmensen – die lichtbakken zijn bedoeld om in het donker de omgeving beter te kunnen zien. Buitenstaand vee dient meer dagelijks gecontroleerd te worden, oogsten overal dienen in de gaten gehouden te worden. En zeker als er percelen zijn met appelbomen, perenbomen en ander fruit, dient voorkomen te worden dat een onverlaat er opeens proletarisch gaat winkelen. Goede lichtbakken kunnen zeker een paar honderd meter hel verlichten. Je mag die lichtbakken natuurlijk niet gebruiken bij de jacht. Want er mag in Nederland – officieel – alleen maar gejaagd worden met jachtvergunning en groot genoeg jachtperceel.

En dan tussen zonsopgang en zonsondergang en ook nog alleen maar op bepaalde beestjes en in bepaalde maanden van het jaar. Maar het zijn altijd wel uitsluitend de jagende agrariërs die die lichtbakken op hun auto hebben. Machtig mooie mannen hier in het buitengebied, die goed zijn in hun vak, vaak precies doen waar zij zelf zin in hebben en zo nu en dan lak hebben aan wat die overheid daar in hun Haagse torens weer eens beslist. Niet dat ik in dit buitengebied ooit een man voor mij ben tegengekomen – hoewel. Maar die man is getrouwd en ik begin nooit iets met een getrouwd man of een man die al vastzit aan een relatie.

Zou die agrariër ooit gaan scheiden, dan denk ik dat wij elkaar snel gevonden zullen hebben. Het liefdespad en rozen, liefdesmoeilijkheden en rozen – het kan het allemaal zijn. En waarom – vraag ik mij altijd af. Wat is er mis met gewone communicatie vooraf. Even telefoneren met elkaar, even mailen met elkaar. Openheid over en weer en aan mij duidelijkheid geven over gevoelens en wensen. Wat is daar mis mee?


geplaatst door Rianne - 3252 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!



<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl