Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 8 september 2019

David Tennant en de kat

Eigenlijk had ik de kat er buiten willen laten; dit is immers een datingsite. Maar ja, nu het beest zestien dagen lang zowel mijn dagindeling als mijn humeur bepaalt, kan ik moeilijk om hem heen. M´n eerste wandeling van de dag, direct na het ontbijt, leidt van mijn flat naar het huis van de kat. De laatste wandeling, wanneer het allang donker is, leidt van het huis van de kat naar mijn flat. Wat deed die gymleraar dan in mijn droom, vannacht?

Misschien droom ik niet over de kat doordat ik vrijuit op hem mopper. Zijn eeuwige honger naar meer, zijn granieten kop die tegen mijn kuiten bonkt terwijl ik zijn brokjes sta af te wegen; niets blijft onbesproken tussen ons en mijn toon is niet altijd vriendelijk. Daarbij, wat tussen twee geliefden vaak niet goed uitpakt maar tussen mens en kat wel: ik begrijp hem, en hij zichzelf ook. Hij doet wat hij moet doen. Hoe zou hij kunnen weten dat hij ook zonder zeuren te eten krijgt? Hij zeurt immers altijd om eten? En krijgt hij te eten? Nou dan!
´s Avonds vlijt hij zich dicht naast mijn bovenbenen op de bank terwijl ik Broadchurch kijk en mij laaf aan de ogen van David Tennant. Thuis zit ik hoogst zelden op de bank tv te kijken. Maar ja, de kat blijft onrustig rondmauwen zolang ik niet op die bank zit met de tv aan - dus ga ik zitten en kijk ik verlekkerd toe hoe David Tennant staat te snauwen om zijn onderzoek naar de misdaad rond te krijgen.

Volgens de wandelende filosoof Friedrich Nietzsche zou het leven zonder muziek een vergissing zijn. Volgens de oude wijsgeer Erasmus is een leven zonder boeken onleefbaar. Volgens entertainer- filosoof Alain de Botton is iemand afsnauwen veel beter voor je autonomie dan met een bloedend hart vriendelijk blijven. Waarmee ik terug ben bij de droom van vannacht: Hij stond op zijn handen, zijn voeten perfect doorgestrekt. Zijn podium was een bankje in een druk, rommelig park - en op dat moment besef ik dat hij de gymleraar is. We komen terug van een wandeling (hij in zo´n slobberig, doorrookt ruitjespak, ik in een lange jurk) als hij plots in hemd en turnbroek zijn handstand maakt. Voor míjn proeve van bekwaamheid dwingt hij me zwijgend naar de ringen. Ik pak ze vast en probeer eraan te zwaaien, maar ze hangen te laag. Hij kijkt met samengeknepen ogen toe. Ik ben gezakt. Te min bevonden. Rotdroom. Dus bij dezen snauw ik jou alsnog toe: ¨Ik was jouw publiek, jouw alles. Ik was de ideale aangeefster in jouw hoofdact. Ik liet me meenemen in jouw plannen want je hield zoveel van me. Ik heb jóu getroost als ík ziek of verdrietig was. Ik heb ´nee´ gezegd want ik was het zat. Nou en?¨

Er is nogal wat veranderd in mijn leven, het afgelopen jaar. Zo woon ik samen met slechts vier meter boeken en anderhalve meter cd´s - wat genoeg blijkt te zijn. Loop ik door inmiddels bekende straten maar kom ik hoogst zelden iemand tegen die ik ken. Ontmoet ik al wandelend nieuwe en oude bekenden (de wereld is immers klein). Zorg ik voor de kat zonder tijdelijk in zijn huis te gaan wonen.
Wat niet is veranderd, is dat ik heel goed zonder kat (en dus zonder David Tennant) kan leven. En dat ik heel goed zonder geliefde kan leven - maar tegelijkertijd honger naar zijn aanraking.


geplaatst door RodeJas - 2249 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl