Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 8 september 2019

Kansen

Eigenlijk had ik het al eerder in de gaten. Maar nu hebben ook een paar psychologen van de Uni Tilburg zich gebogen over de paradox van de moderne liefde. Met als uitkomst van hun onderzoeken, dat datingsites de kans op het vinden van liefde niet vergroten, maar verkleinen. Bij alle datingsites scheen het gebeuren hetzelfde effect te hebben. Datingsites geven wel de mogelijkheid tot het leggen van contact, maar datingsites geven geen grotere mogelijkheid voor het vinden van echte liefde. Bij hun publicaties in het vakblad Social Psychological and Personality Science vertelden de psychologen dat, sinds de opkomst van datingsites, er alleen maar meer singles bijgekomen zijn. Nu meen ik te mogen stellen dat de toename van singles in de maatschappij niet uitsluitend toegeschreven kan worden aan de opkomst van datingsites. Met dat het wel eens omgekeerd kan zijn, en de opkomst van datingsites het gevolg is van de toename van singles in de maatschappij. Zelf zie ik een grotere rol, voor de toename van het aantal singles, in de sterk veranderde maatschappij. Het risico om als stelletje uit elkaar te groeien, is beduidend groter geworden. Met als gevolg – meer singles. De conclusie van de psychologen was – dat de eindeloze stroom van profielen op de apps leidt tot een algemene ontevredenheid en mensen pessimistischer maakt over hun kansen, waardoor ze opties steeds meer gaan verwerpen. Een vergelijking werd gemaakt met een supermarkt en een schap met 30 mayonaises. Waarbij de overvloed aan keuzemogelijkheden verlammend werkt. Iets wat ik in een eerder blogje ook al opmerkte – overdaad schaadt. Als zoekende zie je op een gegeven moment tussen de profielbomen het bos niet meer. Met als resultaat dat je als zoekende op een datingsite veel sneller door zapt. Het algemene advies van de psychologen is om je aantal keuzes te beperken door pauzes te nemen. Om eens en dagje, een week of een maand niet te kijken naar al die profielen op de datingsite. Misschien is dat inderdaad de oplossing. Een andere oplossing kan zijn om iedereen, die niet voldoet aan de bodemlijn van wensen, meteen te blokkeren. Dan maak je de keuzemogelijkheden ook minder. Dat komt natuurlijk onaangenaam over, maar ook op een datingsite spat het eigenbelang je soms tegemoet. Ach - iedereen op een datingsite – of tenminste bijna iedereen – zoekt, tussen al die profielen van hele aardige mensen, niet een seksdate, maar veel en veel liever gewoon een contact dat de potentie heeft om te groeien naar echte liefde. Degene die goed voor je is. Degene die je geeft waar je behoefte aan hebt. De twee-eenheid waar echte liefde om draait.


geplaatst door Rianne - 4340 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl