Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 september 2019

Struikelen


Confucius wist het al – onze grootste overwinning is niet dat wij nooit falen, maar dat wij telkens als wij struikelen weer opstaan. In de dating wereld is het eigenlijk hetzelfde. Denk je echt deze keer nu eens een hele aardige date online ontmoet te hebben, gaat de correspondentie soepel en toont de man een licht gevoel voor humor. Dan is dat nog steeds geen garantie voor een succesvolle eerste ontmoeting. Mijn date stelde voor om een dagje met hem mee te varen op zijn boot. Ik zag het niet zo zitten om uren in een boot rond te dobberen. Wij kwamen daarna uit op een bezoek aan het Rijksmuseum Amsterdam en dan een kleine maaltijd samen. Het leek een aardige eerste kennismaking te worden en iets waar je je als mens best op verheugen kunt. Omdat het een warme dag zou worden, had ik mijn jas en paraplu thuis gelaten. De date had ook geen jas of paraplu bij zich. Geen probleem en wij gingen gezellig op pad. Het Rijksmuseum bereikten wij in volle zonneschijn en toen wij daar weer uitkwamen bleek opeens de lucht helemaal dichtgetrokken te zijn. Ik keek met mijn plattelands ogen omhoog en stelde voor dat wij, zo snel als maar mogelijk, ergens een restaurant in zouden schieten. De date wilde echter dat wij gingen naar iets dat hij van vroeger kende. Ik akkoord en daarna waren wij zeker een driekwart uur aan het wandelen voordat zijn restaurant in zicht kwam. Bij de laatste paar honderd meter voor dat restaurant begon de regen opeens met bakken uit de hemel te vallen. Of ik geen paraplu bij mij had – was de vraag. Ik vertelde niets bij mij te hebben en wees hem er op dat hij ook geen paraplu bij zich had. Half rennend gingen wij verder en ik kreeg de opmerking te verwerken dat ‘alle’ vrouwen toch ‘altijd’ zoiets als een inschuifbare paraplu bij zich hadden. Ik vroeg mij af of hij dat bij zijn vrouw of vorige vriendin misschien zo gewend was geweest. Zij sleepten altijd van alles mee en hij hoefde nergens voor te zorgen. Rennend aangekomen bij zijn restaurant stoof ik meteen richting de toiletten. Daar hing nog wel een wasbakje, maar geen spiegel. Centrum Amsterdam op zijn best. Zo goed als mogelijk fatsoeneerde ik mijn verregende uiterlijk, probeerde mijn lange haren onder de hand föhn te drogen, bond mijn halfdroge haren zo goed als mogelijk weer bij elkaar en liep opgewekt terug naar de date. Die mij ontving met een kritische en licht afkeurende blik in zijn ogen en vroeg of er geen spiegeltje in het toilet gehangen had. Toen was het genoeg. Voor een net verregende vrouw is zo’n reactie dodelijk. Ik laat mij door geen enkele man een minderwaardigheidsgevoel aanpraten. Wat dacht hij wel. Bij de toonbank hadden ze binnen 5 minuten een taxi voor mij geregeld. De werkstudent achter de toonbank was zo aardig om mij met een paraplu droog de taxi in te helpen. De date bleef in zijn restaurant zitten, want hij had honger en wilde nog van de maaltijd genieten. Volgens mij had de man nog niet eens in de gaten hoe zwaar hij mij beledigd had. Duidelijk een betonblok voor zijn hoofd. In het spiegeltje van de taxichauffeur zag ik dat ik er, ondanks die zware regenbui, heel goed uitzag. Door de regen was mijn haar gaan kroezen en misschien had die man dat aan mij niet mooi gevonden. Maar zijn mening kon mij op dat moment echt gestolen worden. Ik bereikte droog het station en bedacht dat deze date alle kenmerken had van een struikelpartij. Al op de terugweg naar huis wist ik zeker dat het opstaan na deze struikelpartij zonder enige moeite zou gaan verlopen.


geplaatst door Rianne - 3463 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl