e
Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

dinsdag 8 oktober 2019

Al wat ouder

Hij zei dat ik al wat ouder was - wat viel onder het hoofdstukje ´waarom niet.´ Hij was nog wat jonger. We hadden dus niet tegen elkaar gejokt in het voortraject maar die jurk trek ik mooi nooit meer aan. Het koordje was toch al gerafeld.

Hij was al wat ouder - en ik was nog behoorlijk jong. "Geloof je in de liefde," vroeg hij. In het Engels, want hij was een Engelse man. ¨Natuurlijk geloof ik in de liefde,¨ antwoordde ik. Ook in het Engels want ik woonde nu eenmaal tijdelijk in zijn land. Ik was al ervaren genoeg om zijn 'ik vind je leuk' (ook in het Engels) niet te associëren met heftig zoenen en nog te onervaren om te kunnen bevroeden wat hij werkelijk met zijn vraag bedoelde. Inmiddels ben ik al wat ouder, want dit is tamelijk lang geleden. Trouwens, het is nog niet zo lang geleden dat ik hier op de vingers werd getikt vanwege een onvertaald Engels citaat in een blog, en een in het Engels geschreven reactie eronder.

Hij stond bij de kassa naast de mijne, de kleine, mollige man. Hij was al wat ouder - wat mij overigens niet jonger maakte. ¨Ik heb een retour," zei hij schor, en hij schudde de inhoud van een plastic tasje op de toonbank. ¨Het is een bh,¨ zei hij ook nog. De bh schommelde wat heen en weer en lag toen stil. Blauwgroen met een stippeltje was hij - en de man had vast zijn handen in een kommetje gehouden toen de verkoopster háár cupmaat had gevraagd, de vrouw voor wie hij de bh had gekocht. Was zijn hoofd hiervoor ook al zo rood? Zal ik hem aanspreken, zal ik een kopje koffie met hem gaan drinken? De verkoopster handelt zijn retour zo routineus af; straks stikt hij nog in zijn verhaal. Nee, een geëmotioneerde man wordt immers maar al te gemakkelijk verliefd op een luisterend oor. Misschien wil zijn vriendin wel weer verder met hem zonder die blauwgroene bh met witte stippeltjes.

Ze waren kleurrijke synthetische trainingsjacks aan het passen, de twee jonge vrouwen, in een winkel vol vintage-kleding. Giechelend en een beetje radeloos, want hoe kregen ze kledingcode jaren zeventig, sportief én seksy ooit samen? Ik stond te wachten op een vrije pasruimte, met een bloemetjesjurk over mijn arm. Ze vroegen beleefd aarzelend mijn raad, de jonge vrouwen: ".... want u bent al wat ouder…" "Draag zo'n mooi wit zijden hemdje onder het jack, en laat de rits half open. En trek je beste spijkerbroek er bij aan." Bingo. De bloemetjesjurk was veel te groot.

Goed, ik ben dus al wat ouder. Wat in het dagelijks leven niets uitmaakt - behalve dat ik ongerust word bevraagd als ik twee verschillende oorbellen draag. Een monter "Ja, ik weet het, ik heb ze zorgvuldig bij elkaar gezocht," wakkert de ongerustheid juist aan. Het wordt de hoogste tijd voor een koortje met theater aspiraties.


geplaatst door RodeJas - 1426 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl