Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 27 oktober 2019

Dossier

Ik had laatst een Whatsapp-correspondentie met een oude liefde. Niet in jaren, nog steeds niet, maar in termen van verleden tijd mag ik haar grijs noemen. Ze vroeg me of ik ervoor voelde – pas op voor die formulering, het betekent heel iets anders dan ‘vind je het leuk’ of ‘heb je zin’ – om haar weer eens te ontmoeten.
Ik stuurde een beleefde afwijzing terug en kreeg als reactie: maar toen zei je dit mét een bericht erbij dat ik jaren geleden had geappt over tweede kansen. We zaten op meer dan tien, voordat we ermee stopten, maar dat terzijde. Dat had ze dus allemaal bewaard tot op de dag van vandaag. Niet dat ik onbekend was met het verschijnsel van dit syndroom, maar ik had het van haar niet gedacht.

De eerste keer dat ik met een dossierfetisjist te maken kreeg, was toen ik het uitmaakte met een vrouw die bibliotheek- en documentatiewetenschappen had gestudeerd. De dag na de breuk stuurde ze mij onze complete e-mailcorrespondentie, zowel die via de datingsite als via onze privémail. Ze dacht dat ik dat wel leuk zou vinden. Ik kon dat destijds nog afdoen als vergevorderde beroepsdeformatie, maar in de loop der jaren leerde ik, dat ik dat anders moest zien.

Nu zeg ik er op voorhand bij dat ik lijd aan het extreem tegenovergestelde. Ik prullemandeer alles na hooguit twee dagen, uitzonderingen daargelaten – je zult mij niet op enige vorm van consistentie betrappen – dus voordat ik gedrag van iemand anders ga etiketteren, zal ik dat eerst met dat van mij doen: het is vast het ultieme teken van bindingsangst. Zo, nu mag ik iets over een ander zeggen. Niet los kunnen laten, zoiets? En misschien ook die oermenselijke eigenschap om zegeltjes te sparen en als het zo uitkomt de volle spaarkaart te presenteren. Ik heb er nog een: controledrift.

Ik zie mezelf al hangen in zo’n dossierkast. Eens even kijken, en dan pikt ze mijn dossier eruit bij de goede letter, wat zei hij vier jaar geleden over dit onderwerp. Hè jammer, niets wat ik nu tegen hem kan gebruiken. En hup, daar ga je door de shredder. Au!

Wat verwacht je van een relatie? Nou, dit niet, ook niet als hij verleden tijd is.


geplaatst door Janszen - 1409 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl