Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 6 oktober 2019

Idiotie

In de relatie tussen man en vrouw kan het gebeuren dat het woord idiotie voor je ogen voorbijkomt. Idiotie in de wijze van optreden, idiotie in het verzwijgen van van alles en nog wat en idiotie dat wellicht is vastgeroest in het denkpatroon. Idiotie kan bij de ander voorkomen, maar je kunt dat soms ook van jezelf denken. Maar altijd is het voorkomen van idiotie aan te leren. Het woord idiotie vliegt zeker altijd aan mijn ogen voorbij als in een relatie met een man er opeens sprake blijkt te zijn van manipulatief gedrag bij hem. In elke relatie met een man – of dat nu vriendschap is of een affectieve relatie – ga ik nooit en te nimmer naar die man toe, of over die man heen, manipulatief handelen. De relatie met die man is mij daar dan veel te kostbaar voor. Manipulatief gedrag werkt nooit ten voordelel van de ander en kan alleen al daarom elke relatie zwaar beschadigen. Kostbare gevoelens samen koester je als mens, en daar doe je alles voor om het te behouden. Je bent altijd blij om eindelijk zoiets kostbaars als genegenheid en liefde gevonden te hebben. Iedere aangeslotene op deze datingsite weet hoe lastig het kan zijn om die ene, juiste date te vinden. Dus als ik een voor mij goede man gevonden heb, dan ga ik ervoor. Ik wilt dan het uiterste doen voor die man. Voel ik mij gebonden door vriendschap en liefde met een man, dan zingt het leven mij toe. Dan laat ik hem dagelijks merken hoeveel ik om hem geef. Van die man mag ik dan ook een vergelijkbare houding en optreden verwachten. Ik verwacht openheid, eerlijkheid en gelijkwaardigheid. Ik verwacht kleine presentjes, zoiets simpels als een bloemetje op z’n tijd. Ik verwacht dat wij tijd maken voor elkaar en voor leuke uitstapjes. Samen bijvoorbeeld uit eten gaan, een bioscoop pakken of een theater bezoeken. Samen de weekenden doorbrengen en een stuk van de week. Samen bijvoorbeeld op vakantie gaan. Ik verwacht dat hij mij vertelt wat hij die dag heeft gedaan en verwacht dat hij geïnteresseerd is naar hoe mijn dag verlopen is. Kortom – ik verwacht de nodige aandacht en ik ben instaat die aandacht te retourneren. Want het gezamenlijke doel is toch om de gevoelens van genegenheid en liefde voor elkaar te laten groeien tot iets goeds en moois. En het laten groeien van gevoelens van saamhorigheid, waar wij beiden ons gelukkig bij gaan voelen. Van de man die van mij houdt, hoef ik zeker geen manipulatief gedrag, om mij heen of over mij heen, te verwachten. Van de man die van mij houdt, hoef ik niet te verwachten dat hij zich voor mij achter andere namen en profielen verstopt. Zo vervelend als ik een dergelijk handelen doorzie. Van de man die van mij houdt, mag ik verwachten dat hij naar mij toe open en eerlijk is, dat hij zijn liefde naar mij uitspreekt en daar ook naar handelt. In een goede relatie hoort idiotie niet thuis. Net als dat in een goede relatie leugens, verzwijgingen en manipulatief gedrag niet thuis horen.


geplaatst door Rianne - 1620 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl