Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

vrijdag 15 november 2019

Een stel met een liedje

We hadden elkaar al een eeuwigheid niet meer gezien, hij en ik - wat beslist lang was: we kenden elkaar immers nog lang geen eeuwigheid. Hij had zich vermomd met een bril, een stoppelbaardje en een nieuwe, grijze trui die lekker rook. Ik droeg mijn oude rode jas en was, naar hij zei, niet veranderd. Wat ook oké was. We waren nooit een stel geweest, hij en ik, zo´n stel met één rugtas en met een liedje.

Laat hem nog maar, die man in zijn nieuwe grijze trui; het voelde goed om hem weer te zien en dat was het. En laat die ene rugtas ook maar; die heeft Youp van 't Hek immers al eens gefileerd. Het gaat mij nu om dat liedje, om het liedje dat liefdeskoppels als hún liedje beschouwen. Volgens een Facebookpost van Psychologie Magazine heeft zestig procent van de stellen zo'n liedje. Vraag me niet van welk onderzoek ´zestig´ de uitkomst is; ook als blinde gok lijkt het mij een geloofwaardig percentage.

Stellen kunnen dus een liedje ´hebben.´ Een liedje; geen boek, film, tv-programma, dier, pompoengerecht of vakantieland. Hoewel. Ik ben ooit, op de veerboot naar mijn lievelings-eiland Vlieland, razend geweest op een man een vrouw die, klef samengeplakt op een bankje, verkondigden dat Vlieland hún eiland was. Razend van binnen, uiteraard...
Zelf ken ik trouwens maar twee stellen met een liedje; ik vraag er nu eenmaal zelden naar: ¨Vertel eens, hebben jullie al een liedje?¨ ¨Ja! ´Avond´ van Boudewijn de Groot, vanwege het refrein.¨ En: ¨We hadden ons eigen liedje. ´Avond´ van Boudewijn de Groot.¨ Ik geloof in jou en mij. Mooi, toch? Maar mijn liedje is het niet.

De man met de nieuwe grijze trui wist destijds zeker dat ik een bijzondere vrouw moest zijn: Op mijn profiel stond immers de video van Julia Lezhneva die ´Ex sultate, jubilate´ van W.A. Mozart zingt? Mijn liedje had gewerkt! Zou het nog steeds zo werken? Omdat de respons op de bij m´n profiel geplaatste video´s gering is, besloot ik de video van Julia Lezhneva op things2share te plaatsen (op de zustersite, waar veel gedeeld wordt op things2share). De waardering kwam voornamelijk van vrouwen, waarvoor uiteraard mijn dank. De enige man die mijn liedje ´leuk´ vond, vond ik niet ´leuk.´ De geschiedenis laat zich niet zomaar herhalen. Gezien echter de gretigheid waarmee muziek-video´s worden geplaatst, lijkt mij de drang om een stel met een liedje te worden groot. Kijk naar mij, ik vind dit liedje leuk! Jij ook?

Mijn laatste geliefde wilde, na het doorspitten van mijn cd´s, een selectie ervan kopiëren voor zijn eigen collectie - waarna hij steeds zijn eigen cd´s meenam om bij mij te draaien. Duidelijk, hij en ik hebben het nooit tot stel met een liedje gebracht. Zelfs mijn grote liefde (de schipper) en ik hadden geen liedje, terwijl muziek toch onze gemeenschappelijke liefde was. Wel schreef en speelde hij een adembenemend wekker-liedje voor mij, en schreef ik een plagerig liefdeslied voor hem toen hij vijftig werd. Au, wat heb ik van die man gehouden.

Ik zal hier ook maar eens een liedje plaatsen.


geplaatst door RodeJas - 1566 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl