Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 24 november 2019

KnappeMan

Vrouwen kiezen knappe mannen voor korte termijn relaties en minder knappe mannen voor lange termijn relaties. Dat zou een van de stellingen zijn uit een onderzoek naar wat vrouwen het best kunnen waarderen in een man. Wie dat onderzoek heeft uitgevoerd en wat precies geleid heeft tot het formuleren van die stelling, vertelt het verhaal niet. Maar aardig is zo’n stelling wel en zou dat dan ook waar zijn, vraag ik mij dan af. En dan denk ik meteen dat mannen vaak alleen maar denken aan relaties voor korte termijn, ook al vertellen ze een vrouw eerst heel iets anders. En pas als een vrouw zo’n man finaal uit zijn schoenen blaast (figuurlijk dan), dan denken ze daar opeens heel anders over. Maar wat is knap? Is beauty not in the eye of the beholder. Met andere woorden – persoonlijke smaak is een wezenlijke factor bij het beoordelen van een man als zijnde een knappe verschijning. En van oudsher blijft mij de stelling bij dat – wat een man meer heeft dan een aap is meegenomen. Een stelling die, als je jong bent, heel erg tot je verbeelding spreekt. En een stelling die, als je wat ouder bent geworden, vaak redenen kan geven tot heel wat vrolijkheid. Maar ook een stelling die nooit meespeelt bij een affectieve relatie, want dan vind je die man altijd knap en fantastisch. Maar zou het waar zijn, zou ik een knappe man kiezen voor een korte termijn relatie? En zou ik minder knappe mannen kiezen voor een relatie van langere termijn? Zou ik werkelijk denken in relaties van korte termijn en lange termijn? Na een ogenblik van reflectie dien ik meteen te bekennen dat zoiets als denken in korte en lange termijn relaties bij mij niet voorkomt. Mijn bedoeling bij elke start met een man is altijd een relatie voor langere termijn. Dat lukt zo nu en dan gewoon niet. Wat volgens mij dan altijd ligt aan de begin blindheid die verliefdheid met zich meebrengt. Het duurt zo vreselijk lang voordat door de mistwaas van verliefdheid de werkelijkheid tevoorschijn komt. Een werkelijkheid die dan meteen ook aanleiding kan zijn om het verhaal toch maar te beëindigen. Helaas, vervelend, en alles blijkt een verspilling van tijd en moeite te zijn geweest. Van zo’n gebeuren leer je alleen maar. Een gebeuren ook waar ik van helen moet en waarbij eerst de niet juist gekozen man in mijn herinnering dient te vervagen, voordat ik instaat ben om weer verder te kijken. Maar als de verliefdheid langzaam overgaat in gevoelens van liefde, dan ontstaat een heel andere situatie. Die liefdessituatie is maar een paar keer aan mij vertoond en in mijn ogen waren die mannen hele knappe verschijningen. Ongetwijfeld zullen er vrouwen op de wereld rondlopen die daadwerkelijk denken in korte en langere termijn relaties en daarbij ook denken in termen van minder knappe mannen en knappe mannen. Dat die vrouwen daar zelf maar gelukkig mee moge zijn. Mijn man is altijd een knappe verschijning.


geplaatst door Rianne - 1786 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl