Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

donderdag 14 november 2019

Nieuw 2.0

Het begon jaren geleden. Het Nieuwe Werken, het Nieuwe Leiderschap, het Nieuwe Bankieren, het Nieuwe Vergaderen. Vul zelf maar aan. Het Nieuwe Daten. Oude Wijn in Nieuwe Zakken. Maar die dorst is blijkbaar niet te lessen.
Een andere manier om te laten zien dat je bij de tijd bent, misschien moet ik zeggen ‘was’, want ook hier lijkt de hausse allang voorbij, is het toevoegen van een versienummer, zoals dat ook wel gebeurt bij een update of upgrade van software: Leiderschap 2.0, Web 3.0 (of zijn we al bij vier?), enz.
En toen werd mij warempel onlangs gevraagd hoe ik vorm geef aan het nieuwe praten, in casu digitaal communiceren. Eh … ja, hoe dan ook digitaal lijkt mij. Maar dat is vast te makkelijk. Ik moest, gelijk de vraagsteller en de meeste antwoorden op de vraag, met de billen bloot. Ik moest een waardeoordeel geven, want bij voorbaat stond vast dat digitaal ‘armer’ is dan … ja dan wat? O ja, dan vis-à-vis natuurlijk. Ik nam de uitdaging aan.
Ik hoef de lezer hopelijk om te beginnen niet te herinneren aan alle vormen van onoprechte real-life communicatie, dus die wilde ik maar direct afvinken.
Op naar het volgende argument, kernachtig samengevat als: je kunt iemand niet in de ogen kijken. Pardon? Weleens van Skype, Facetime en weet ik wat gehoord? Zullen we die ook afvinken? Fundamentalisten (als Vrije-School-kind ken ik ze uit ervaring) die zeggen dat alles wat elektronisch niet echt is, mogen niet reageren.
De volgende: alle o zo belangrijke non-verbale signalen worden uitgesloten. Eh, zie hiervoor, maar/en bovendien, weleens gehoord van de briefroman, van de intense liefdes die daarin ten volle in alle zintuiglijke dimensies worden beschreven en beleefd? En/of van tussen de regels doorlezen? Vinken we ook af.
Wat blijft er over? Ik weet het niet. O ja digiseks natuurlijk. Doet digiseks, om eens een intieme vorm van contact te benoemen, onder voor analoge seks? Is opwinding door middel van een digitaal medium minder oprecht of intiem dan body-to-body? Staat digitaal gelijk aan plat? Is vallen voor een foto en een tekst op een datingsite idioterie? Is maandenlang mailen handig? Is bij de eerste afspraak vrijen handig? Enz.
Laat ik er dit over zeggen: digitaal is niet per definitie minder. Wel anders. Doe vooral wat jou past, maar laat de dominee thuis. Anders wordt het sowieso niets.


geplaatst door Janszen - 1414 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl