Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zaterdag 14 december 2019

DeStap

De laatste tijd word ik regelmatig dagelijks eraan herinnerd hoe belangrijk al die verschillende eerste stappen in je leven kunnen zijn. Dat geldt dan van de eerste echte stappen in kindheid tot het uit huis gaan en op kamers wonen voor het volgen van de verkozen opleiding. Met daarna natuurlijk nog vele andere stappen, op weg naar wat voor jouzelf het beste is. Elke nieuwe fase waar ik doorheen stapte, vormde meer dan eens een schokkende schakel in mijn bestaan. Schakels die je vormen als mens en waardoor je elke keer de wereld met nieuwe ogen bekeek. Wat zou het handig zijn geweest als ik die schakels, met het vaak wereldschokkende effecten voor mijn bestaan, altijd van tevoren en dan het liefst heel ver van tevoren zou hebben zien aankomen. Dan had ik mij daar tenminste een beetje op kunnen voorbereiden. Maar soms vond dat niet plaats – zoals nu. Of misschien zag ik de schakel wel aankomen maar was ik zo gefocust op een ander ideaal dat het blindheid en doofheid gaf. Kan hoor – in mijn leven is dat wel een paar keer voorgekomen. In mijn beleving ben ik kampioen in het najagen van illusies die ik beter meteen links had moeten laten liggen en dat dan uiteindelijk ook altijd heb gedaan. De liefde kan meer bij je veroorzaken dan je lief is. Een normaal mens leert van zijn fouten. Maar mij lukt zoiets altijd maar gedeeltelijk en daar leg je je als mens dan maar bij neer. Zo heb ik de afgelopen tijden veel en veel te lang gekeken naar een vreselijke illusie. Iets wat met liegen en bedriegen zijn hele wezen heeft vergiftigd. Als hij dat al niet met andere zaken vergiftigd heeft. Er zijn diverse manieren om afscheid te nemen van een man. Paul Simon heeft er een mooi lied op geschreven genaamd – fifty ways to leave your lover. Ik heb daarnaast een manier gevonden om een dergelijk man ook definitief uit mijn geheugen te krijgen en ervoor te zorgen dat hij nooit meer ook maar een seconde van mijn bestaan in beslag neemt. Die manier kwam boven toen ik enige tijd geleden een papiervernietiger aanschafte. En het is in principe zo vreselijk eenvoudig om te doen. Ik heb toen alle foto’s die hij in de loop der tijd van zichzelf naar mij stuurde, zoals zijn verkleed foto’s overal op straat om de indruk te wekken dat hij vrij man zou zijn. Ook heb ik uitgeprint zijn zwaar suggestieve foto’s zonder enig kledingstuk aan en waarbij hij zichzelf helemaal of gedeeltelijk op beeld zette. De lezer kan zelf wel raden welk gedeelte van zijn lichaam hij uitkoos voor de laatst genoemde infantiele foto’s. Daarna ben ik hummend van plezier naar mijn nieuwe papiervernietiger gelopen en heb ik die beelden stuk voor stuk door de shredder laten gaan. Bij foto twee kreeg ik er vreselijk veel plezier in en bij foto vijfentwintig kon ik alleen maar lachen. Alles van hem is nu veranderd in piepkleine slierten papier waaruit niets meer van hem te halen is. Vernietigd tot snippers in de tijd der levenden. Daarna kwam er een goed gevoel van bevrijding over mij. Ik keek naar buiten en zag een mooie zon voor mij opkomen. Op weg naar de man die wel en werkelijk van mij houdt en die man genoeg is om dat te tonen ook. De volgende belangrijke stap in mijn leven.


geplaatst door Rianne - 1796 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl