Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 december 2019

DeZon

Als ik dit aan het schrijven ben, schijnt de zon hier - in huis, buitenshuis en ook binnenin mij. Een prettige zon, niet al te laagstaand, niet al te verwarmend en toch uiterst aangenaam. De zon schijnt op de warme WhatsApp berichtjes die dagelijks gewisseld worden met die ene lman. De zon schijnt op mijn nieuw gevonden olieverf op doek van fenomenale omvang, die ik een paar dagen geleden bij het veilinghuis heb opgehaald. De lichtstralen vallen gelukkig alleen maar op een kleine hoek van het schilderstuk en zijn na een uurtje daar weer van verdwenen. Anders had ik misschien een andere plek in huis moeten zoeken voor mijn nieuwe aandacht stuk. Maar aardig is het wel. De zon schijnt ook op de mooie rode amaryllis bloemen die met wat groen en takken met besjes in een vaas staan te pronken op de zijtafel Genoeg zon en warmte om je als mens zo prettig en warm bij te voelen. Een warmte waar ik zo lang als maar mogelijk van wil blijven genieten. Warmte die tevredenstellend is en die ook instaat is om, bij afwezigheid, een gevoel van verlangen te laten ontstaan. Een simpel gevoel van gemis en wat heb ik juist dat gevoel en alle andere bij de liefde horende gevoelens de afgelopen tijden gemist. Dat gevoel van warmte geeft meteen op prettige wijze aan, dat de wereld eigenlijk uiterst simpel in elkaar steekt. Want voor een prettig gevoel van warmte en welbevinden heb je alleen maar de juiste personen om je heen nodig. Of in mijn geval - de juiste man. Degene die werkelijk instaat is mij hetzelfde te geven als dat ik hem geven kan. En zo eenvoudig is dat. Goh zeg meissie – zeg ik de laatste tijd bij herhaling tegen mijzelf – had je dat nu niet eerder kunnen bedenken?! En de conclusie is dan – nee, helaas niet. En daarna meteen – waar wacht die goede man dan op en kan hij zich niet meteen melden bij mij?! Zo van – hallo meissie hier ben ik dan eindelijk en je hoeft niet meer verder te zoeken. Weg alle vervelende ervaringen opgedaan met onaardigen. Gewoon vrolijkheid en blijheid en een heerlijke toekomst samen. Een ideaal plaatje waar ieder mens naar streeft – is het niet. Merkwaardig genoeg kwam er voor mij de omschakeling toen ik eens goed ging nadenken over alle gebeurtenissen uit het verleden en over wat mijn wensen en verlangens voor de toekomst werkelijk waren. Tot voor kort gold voor mijn liefdesleven hetzelfde als dat soms gezegd wordt door beleggingsinstellingen en wel – resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Ik diende dus die resultaten – weinig goed en veel slecht – uit het verleden beter helemaal te vergeten. Ik had daar niets meer aan. Ik had daar niets van geleerd. Die ervaringen hadden niets, nada, niente toegevoegd aan mijn bestaan. Die ervaringen waren in werkelijkheid zodanig onbeduidend voor mijn welbevinden dat het bijna pijn deed. Vergeten van alles wat was geweest en weer opgewekt en met een schone lei de toekomst tegemoet. En toen begon de zon wondermooi te schijnen overal, in mijn huis, buiten mijn huis en ook bij mij van binnen.


geplaatst door Rianne - 1593 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl