Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 december 2019

NwJaar

Een nieuw jaar komt eraan en dat is echt iets om bij stil te staan. Zeker nu als daarmee ook een decennium wordt afgesloten en het cijfermatig mooie jaar twintigtwintig begint. Ik stel mij een nieuw jaar altijd voor in de vorm van een jong kind dat hard begint weg te lopen van de oude, versleten, kromme figuur die het oude jaar vertegenwoordigt. Bij het schrijven van dit blogje zijn wij aangekomen bij het einde van het jaar. En mijn hemel wat heeft 2019 niet allemaal voor beweging gegeven. Laat ik dat hele jaar gemakshalve maar vergeten en mij beperken tot de gebruikelijke uitsmijters - de kersttoespraak van Willy en het Urbi et Orbi van de paus. Wat Willy betreft vermoed ik dat hij altijd beter tot zijn recht komt als hij met microfoon gaat staan op een stapeltje vol gevulde Heineken kratten ergens in Amsterdam. Nu wordt bij die kersttoespraak van 5 minuten aan Nederland gepresenteerd een zorgelijk ogend man die zich duidelijk niet op zijn plaats voelt. Staand in een kale onpersoonlijke ontvangstruimte God mag weten waar. Gesteld wordt dat dat ergens zou zijn in Huis Ten Bosch – maar is dat ook zo? Want de camera vliegt van een opname buitenkant zomaar naar die kale hal wat binnen zou zijn. Voor hetzelfde geld vindt de opname plaats in een opname studio ergens met een decorplaat achter Willy. En Willy doet zo krampachtig zijn best om de autocue te blijven volgen. Het is ook maar wat om elk jaar een tekst te moeten voorlezen die door een ander is geschreven. Elk jaar weer een 5 minuten durend tenenkrommend voorlees moment, opgenomen ver voor de kerstdagen want met kerst is dat hele stel allang Nederland weer ontvlucht – rennend achter hun zo aangeprezen vrijheid voor zichzelf aan. Wonderlijk genoeg toch dit jaar iets wat lijkt op een kerstversiering. Want zijn dat niet kerstballen die om de plafondlamp zijn gedrapeerd?! Of zie ik dat niet goed? En weer geen mooi opgetuigde kerstboom, als teken van eerbetoon aan onze Nederlands Christelijke traditie en aard, in die holle ontvangstruimte achter Willy te zien. En daarna komt ook nog die tweede paus Bergoglio met Urbi et Orbi, waarbij het net lijkt alsof hij van gekkigheid niet meer weet wat hij nu weer over de massa dient heen te gooien. Aangenomen kan worden dat Bergoglio wel zelf de tekst schrijft die hij daarbij voorleest. Maar het is heden ten dage vanuit welke positie dan ook toch echt niet zo handig om Italië en de EU landen nog meer asielzoekende gelukszoekers toe te wensen dan waar nu al overal mee geworsteld wordt. Beter ware geweest dat hij de Carabinieri gelukwenste met hun succesvolle strijd tegen de verdorven Maffiosi van de Camorra en Ndrangheta. En dat hij de kustwacht en al hun medewerkers prijst en sterkte toewenste bij de uitoefening van hun taak om die plotseling vanuit alle hoeken komende gammele bootjes met gelukszoekers drijvend en levend te houden. Maar dat werk vindt Bergoglio duidelijk niet belangrijk genoeg om te vermelden. In ieder geval is het altijd beter om vooruit te kijken en al het foute bij 2019 achter te laten. Op naar twintigtwintig waarvan voorspeld wordt dat dat een bijzonder mooi en verrassend jaar gaat worden. Iedere lezer van dit blogje een goed, vrolijk, succesvol, lief en fantastisch twintigtwintig toegewenst.


geplaatst door Rianne - 1891 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl