Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 24 juli 2019

Over mannen in het algemeen en smetvrees in het bijzonder

Alleen jij en ik nog, Rianne… Dus schrijf ik maar voor jou en voor alle anderen, in de hoop dat iemand zich laat inspireren en ook (of weer) blogs gaat schrijven. Zo ben ik zelf immers ook begonnen met schrijven.

Het was niet eens zo warm, de afgelopen nacht - maar m´n droom duidde op een verhit gemoed: Ik zag gebruinde mannen met slechts een doek rond het middel; de glanzende, gespierde torso's van vlinderslag zwemmers. Ze lopen rustig rond, de mannen, als filosofen in een zuilengalerij. Ze vergelijken hun proporties; ze zijn zwanger en ze vragen elkaar hoe dat te zien zal zijn straks.

Nu het toevallig toch over mannen gaat: Het mag weer, witte sportsokken dragen, het liefst onder zo´n pantalon met iets te korte pijpen. Zou het nog lukken vóór de volgende date? De denkomslag maken? Van ' ik vind hem een slome sukkel met die witte sokken' naar: 'wauw, wat een leuke, modebewuste vent?´

Erger is dat sneakers en sportschoenen uit de gratie raken. Voor vrouwen wel te verstaan. Pumps, sleehakken, laarsjes met hoge hakken, al het ontuig dat zo prettig in de kast kon blijven staan moet er weer uit. ´Draag mooie schoenen´ is immers de enige altijd bruikbare tip voor het welslagen van een date. Hmm, ik wil het daten op hardloopschoenen nog even rekken. Een kort rokje en een openstaand oversized wit overhemd? Moeiteloos. Pumps? Eh...zou je me een arm willen geven als waren we veertig jaar getrouwd? De eerste hakken-dragers schijnen trouwens mannen geweest te zijn. Zo zaten hun voeten steviger in de stijgbeugels bij het paardrijden.

Mannen laten hun baard staan als er een tekort aan vrouwen is, blijkt uit psychologisch onderzoek. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat vrouwen mannen met een stoppelbaardje aantrekkelijker vinden dan met een gladgeschoren kin. En het was niet dat hij een vrouw zocht en zijn kansen laag inschatte, maar de charismatische gids/kaartlezer van de duinwandeling had een baardje laten staan. Wij, wandelvrouwen, we mochten allemaal voelen hoe zacht het baardje was. Ik was de laatste vrouw, en ik streek geconcentreerd tegen de haartjes in over zijn wangen terwijl zijn vriendin met krijgshaftig opgeheven kin toekeek. Ik stelde haar gerust: hij kan zijn baard toch wassen voordat jij hem aanraakt? Grote ogen van ontzetting - dan een schaterlach. Trouwens, in zo´n nieuw baardje is de kans op restjes speeksel van vorige geliefden klein. Net zoals de kans op soepsliertjes, scherfjes pepermunt en draadjes vlees klein is, en de kans op die kenmerkende, kazige geur die je pas opmerkt als jouw mond al te dicht bij zijn mond is om je nog beleefd af te wenden.
Wie voor hergebruik kiest moet zo wie zo geen smetvrees hebben. En hergebruik is de beste optie, want zeg nou zelf: wat kan een man die op zijn vijftigste nog nooit een vrouw heeft liefgehad je te bieden hebben?

Nu vraag ik mij af: Wat doen vrouwen als er een tekort is aan (goede) mannen? Hun sneakers in de kast laten staan en hakken gaan dragen, vrees ik. De toekomst is immers niets anders dan steeds weer opnieuw beginnen.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door RodeJas - 1577 keer gelezen

beoordeeld 2.71/5 (7 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl