Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
vrijdag 23 augustus 2019

Elektrisch

Het gewone leven lijkt in bijna alles op het leven zoals dat tijdens de vakantie op een camping wordt geleefd. In bijna alles.
Eén verschil is, als het een camping in Zuid-Frankrijk is, dat het vijftien tot twintig graden kouder is in Nederland. Een ander en veel opvallender verschil is, dat, geheel in tegenstelling tot mijn beeldvorming daarover, betrekkelijk veel Nederlandse automobilisten zich een stuk horkeriger gedragen dan Franse, iets wat mij op de terugreis begon op te vallen vanaf Lille en eenmaal binnen de bebouwde kom vooral op rotondes; dat zijn voor Nederlandse automobilisten toch vooral overbodige en onhandige onderbrekingen in een van oorsprong rechte weg waar je bij voorkeur met gierende banden en natuurlijk zonder richting aan te geven overheen scheurt.
Ik heb het weer overleefd, tweeënhalve week op mijn gezellige gezinscamping met voor ieder wat wils aan de voet van de Catalaanse Pyreneeën, de terugreis inbegrepen, en ze waren weer talrijk vertegenwoordigd, de gezellige gezinnen.
Een jaar of tien terug, toen ik er ook al kwam, heb ik me weleens afgevraagd of het nu wel verstandig is om als homo singularis willens en wetens het gezelschap op te zoeken van gezinnen die vastbesloten zijn om het in elk geval gedurende hun verblijf op de camping gezellig te hebben, maar ik kom er al zo lang dat het uiteindelijk en in de eerste plaats ‘mijn’ camping is geworden en dat alle anderen gasten zijn.
In die tijd overigens, tien jaar geleden, kon ik er niet zonder weemoed naar kijken, naar de gezellige gezinnen. Ik heb het zelf de leukste tijd gevonden toen ik nog een gezin was en in die tijd, tien jaar terug, beschouwde ik het ook nog niet als uitgesloten dat ik zou kunnen bezwijken voor de verleiding van een tweede leg met ‘la bonne amour’, maar los van het feit dat ik daar na tien jaar steeds minder over weet, dringt zich ook een andere realiteit op.
Laten we wel wezen, de toekomst wordt steeds overzichtelijker. Eén wasmachine van een degelijk Duits merk, dat is in termen van levensduur met een zekere marge toch wel zo’n beetje het perspectief. Dus nee, een liefdesbaby op mijn leeftijd wens ik niemand toe, maar of ik in plaats daarvan zou willen ruilen met een van de mannelijke wederhelften van de senior stellen op de camping die bij gebrek aan gespreksstof – er zijn immers geen kinderen meer om het over te hebben – een uur over hun espressootje doen?

Denk nu niet dat ik het 24/7-alleen-zijn verheerlijk. Helemaal niet. Neem zo’n autorit. Ik doe het ook nooit meer, 1.500 kilometer in mijn eentje. Laten we aannemen dat 100 kilometer per uur gemiddeld realistisch is, wat het absoluut niet is, dan kom je nog op minimaal vijftien uur reistijd uit. Van die vijftien uur kun je twee uur ruziemaken met je tomtom, een uur tegen jezelf praten, een uur hardop schelden op alle waardeloze muziek op de radio en een uur alle verkeershufters vervloeken, maar dan houd je nog steeds een kleine tien uur over die je solo moet zien te overleven op de Franse autoroute. Geen sinecure!

Weet je wat ik doe? Ik ga morgen gewoon weer beginnen aan de voorbereiding van een nieuw schooljaar. En zoals ik al zei, vakantie is net werk, inclusief de weg ernaartoe en de reis naar huis, want vanaf morgen maak ik me weer druk om het idiote weggedrag van al mijn medefietsers. Dat is trouwens nog wel iets wat me trof bij terugkomst: is er nog iemand in Nederland die géén elektrische (bak)fiets heeft?


geplaatst door Janszen - 1661 keer gelezen

beoordeeld 5/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl