Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
zondag 22 september 2019

Zon

Vanaf een terrasje komt mij altijd een bloemvolle omgeving voor de ogen. Een espresso naast mij op tafel en maar kijken naar al die goedwillende terrasgenoten en wandelaars. Er wordt niet gelopen, er wordt geslenterd. Niemand wil op een vrije dag gaan haasten. Niemand wil op een vrije dag problemen zien of problemen bespreken. Mensen genieten van de zon, de blauwe lucht en de algemene sfeer van ontspanning. Het terrasje waar ik zat met mijn date was gevuld met andere vrijetijd hebbers. Een algeheel geroezemoes klonk om ons heen. En ik moet zeggen dat alles nogal vrolijk overkwam. De omgeving was er ook naar. Wij zaten ergens boven op een berg met om ons heen oude gebouwen die uit de Middeleeuwen leken te stammen. Het terras keek uit op een paar grasterrassen, die achter en onder elkaar lagen. En het terrasje waar wij zaten werd overschaduwd door hoge bomen met bladervolle takken. Het was gewoon aardig. Op het eerste grasterras begonnen langzaam allerlei mensen zich te verzamelen. De date, meer bekend met de plaatselijke gewoonten, vertelde dat dat een bruiloft zou zijn. Waardoor ik nog meer ging opletten wat er zou gaan gebeuren. In ieder geval waren het alleen nog maar bruiloftsgasten die ik zag. Opeens kwam er een werkelijk slordig uitziende oude man aanlopen. Afgetrapte schoenen, een pak waarvan het leek alsof de motten het al jaren geleden opgegeven hadden. En daarboven een hoofd wat er zeer vermoeid uitzag. Die man werd met alle egards door de anderen ontvangen en netjes geholpen om de paar stenen treden naar het grasterras zonder problemen af te komen. De date naast mij verduidelijkte dat dat de fotograaf zou zijn. Duidelijk was dat die fotograaf nooit rijk was geworden van zijn werk. En toen kwam eindelijk het bruidspaar zelf aanlopen. Opgetut, ingesnoerd en sjonge wat zagen ze er beiden ongelukkig en gestrest uit. Het schoot door mij heen dat, als zij de eerste dag van hun huwelijk al zien als zo vervelend voor henzelf – hoe gaat dan de rest van hun huwelijk eruit zien. Mijn date en ik waren in de tussentijd door onze versnaperingen en rustpauze heen. Wij betaalden, stonden op en gingen langzaam langs de bijna manshoge stenen muur, die langs dat grasterras liep, de berg afwandelen. Wij waren beiden gefascineerd door dat gebeuren op het grasterras en bleven toch nog een keer staan kijken naar de pogingen van de fotograaf om het bruidspaar te laten glimlachen voor de foto. Jemig – wat een akelig huwelijksfeest was dat. Wij hadden elkaar gewezen op het gebeuren en de hele terugweg waren mijn date en ik er beiden stil van. Totdat de date een hand van het stuur haalde en even over mijn bovenbeen streek. Waarna hij met een glimlach op zijn gezicht opmerkte dat het zeker was dat wij niet met elkaar zouden gaan trouwen. Dat hielp. Daardoor werd de wereld weer zoals die ochtend was beloofd – zonnig, vrij en heerlijk ontspannen.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Rianne - 1713 keer gelezen

beoordeeld 4/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl