Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 april 2019

Date

Normaal bij een date ga ik altijd liever wat doen. Maar bij zo’n dag als gisteren heb ik nooit ergens meer zin in. De TV spuugt oranje en overal mensen in de vreemdste oranje outfits, die net doen alsof zij niet meer tot tien kunnen tellen.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 27 april 2019

Koekjes bakken

Het is lente dus aspergetijd, lees ik zo hier en daar. Nu is mijn band met asperges miniem: ik heb ze één keer gegeten (de door kenners zo verguisde groene) en ik heb één keer vriendelijk bedankt voor de herhaalde diensten van een onverschillige. Laten we dus koekjes bakken! Mijn stalen deegroller heb ik inmiddels doorgegeven aan m’n dochter (die nu koekjes bakt met haar dochter), maar schone, koele handen kunnen met liefdevolle tact ook bereiken wat een stalen deegroller kan.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 21 april 2019

Regenboog

De liefde voor een ander voelt altijd zo wijds aan, en telt net zoveel facetten, als dat er kleuren zijn in een regenboog. Alleen als ik onderweg ben, zie ik wel eens een regenboog. Laatst in de buurt van Hilversum zelfs twee regenbogen tegelijkertijd. Zoiets noodt om blijvend naar te kijken en dat is altijd een beetje lastig als je zelf achter het stuur

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 14 april 2019

Tulpen

En zo kwam het dat ik vorig weekend samen met een aantal collega’s en ruim 250 leerlingen naar ’s werelds grootste bloementuin toog.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 5 reactieszondag 14 april 2019

Daten

De laatste tijd ben ik maar gaan kijken hoe ik het beste de voor mij meest ideale date kan vinden. En dan het liefst natuurlijk een date met de potentie van meer. Gewoon – een aardig man die mij

Lees verder!

geplaatst door Riannemaandag 8 april 2019

Groen bezig

Gisteren was het mijn Facejaardag (de feestelijke viering van zes jaar Facebook), vandaag tapt een man die zichzelf kunstenaar noemt een glas water om het in een stille voettocht van vijf dagen naar de zee te dragen, sinds ik in deze stad woon verstrijkt de tijd minder vanzelfsprekend en vanaf drie uur precies in de nacht van dertig op eenendertig maart ben ik zeven maanden lang in de war met de tijd.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 7 april 2019

DeAnder


Ik heb een intens gevoel van opluchting en een heerlijk gevoel van vrijheid. De hele wereld om mij heen kleurt op en de beslissing die ik genomen heb, is duidelijk de juiste.

Lees verder!

geplaatst door Riannezaterdag 6 april 2019

Contact, een mijnenveld 3

Keek u pas ook naar Project Rembrandt? U weet wel, waar amateurschilders à la Rembrandt proberen de werkelijkheid weer te geven. Was er pas een actrice ingehuurd om verschillende expressies uit te beelden. Verwonderde me wel. Dat ze daarvoor een actrice op lieten draven. Als ik als schilder meegedaan had, zou ik direct gevraagd hebben of het er hier om ging het plastic element in de expressie weer te geven. Het gekunstelde, het geposeerde. Wat dat doet per slot een actrice. Die speelt expressie. Nee, daar werd met geen woord over gerept. Natuurlijk, een levend, niet geacteerd persoon was veel beter geweest. Een gewoon iemand. Met zijn eigen, natuurlijke expressie. En dus zeker ook geen bekende Nederlanders. Zit je weer een acteur te schilderen. Kijk, een echte schilder die echt goed kijkt en voelt, schildert dan een bange man. Die natuurlijk niet voor niets in die pose schiet. Als je dat uit kan drukken in een schilderij, dat is natuurlijk fantastisch. Dat je dan ook bij die actrice met haar smile dan inderdaad ook de kunstmatigheid en verveeldheid ziet. Of haar afwezigheid. Dat haar lach in feite niet verder ging dan tanden laten zien.
Als ik dat uitbeeld, goed kans dat de jury zegt: niet goed getroffen. Waarop ik dan zou zeggen: kijk nog eens goed, voel de leegte, dat dit juist haar expressie is. Ook als ze verdriet speelt. Dan denk ik dat ze lacht, of huilt, maar haar ogen zijn er niet. Ze zet mij op het verkeerde been. Haar gezicht heeft de schijn van haar zijn, maar confronteert met daarin juist met dodelijke leegte. Dàt drukt zij uit. Dàt heb ik weergegeven.

Lees verder!

geplaatst door Parlante - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl