Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 27 mei 2019

Zo zijn we niet getrouwd

Gisteren voor het eerst ‘Married At First Sight’ gekeken. Met twee vriendinnen. Die vinden dat leuk. Nog gekker, ze vinden het fantastisch. Ze waren bij mij en ik moest meekijken. Tsjonge jonge. Nou. De opzet: er worden mensen geselecteerd op ‘super match’ volgens wetenschappelijk model. Alles wat daarin van belang is wordt naast elkaar gelegd en zo rollen er ideale stellen uit. Puur geselecteerd op de buitenkant. Kan ook niet anders. Het is per slot wetenschappelijk. Alles wat meetbaar is. En begrijpbaar. Het resultaat is dan ook onvoorstelbaar saaie mensen.
Al kijkend schaamde ik me bijna tot dit zelfde mensenras te horen. Ja, dan stel ik me altijd voor met zo’n man of vrouw in de auto naar Zuid-Frankrijk te zitten. Dodelijk. Alleen gemeenplaatsen, trivialiteiten. Niks verrassends, geen moment van echt persoonlijke geraaktheid. Wat is het? Een totaal machinaal reageren op de daartoe bestemde momenten. Volgens codes van betamelijkheid.

Lees verder!

geplaatst door Parlantezondag 26 mei 2019

Dan weet je het alvast

Ik ben een wandelaar en ik zoek een wandelaar. Dan weet je het alvast. Zeg nu zelf, hoeveel tijd heb jij nog, hoeveel tijd heb ik nog, hoeveel tijd hebben wij nog samen?
Zonde van die tijd als jij gaat motorrijden en ik ga wandelen, toch? Hoewel. Tijdens m´n laatste lange wandeling, de Leidse Marathon, noodde een motorrijder de wandelaars achterop zijn motor, zodat we allemaal opgevrolijkt verder liepen. Die motorrijder had jij best mogen zijn.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 26 mei 2019

Veilig

Een man die tegen je zegt dat je veilig bij hem bent. Veilig bij het geloven in hem, veilig bij wat hij zegt en doet, veilig bij het zijn bij hem. Veilig in zijn leven en veilig in mijn eigen leven samen met hem.

Lees verder!

geplaatst door Riannewoensdag 22 mei 2019

Vergankelijk

En als je twee keer niet oplet, is het schooljaar alweer bijna voorbij. Er maakt zich tegen die tijd altijd een stemming van de leerlingen meester die nog het het beste kan worden omschreven als een kruising tussen balorigheid, loomheid en onverschilligheid.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 1 reactiemaandag 13 mei 2019

De denkstenen

Man, kracht, handen, huid. Harde, scherpe, zware en lichte stenen; het basalt liggend, de leistenen staand. Een cirkel vol stenen met een meanderend pad van lege vloer erin, half glanzend in het gefilterde daklicht. Duizend tinten grijs zonder onderzoekend pad naar binnen, stenen enkel en alleen omdat het stenen zijn. Jaren geleden liep ik met een prille liefde over deze gladde vloer. We stonden stil bij een cirkel van witte stenen, we keken naar filmpjes die kunst heetten - en we gingen het allemaal begrijpen en aan elkaar uitleggen want in die jaren had de man zijn ziel ontdekt.

Lees verder!

geplaatst door RodeJaszondag 12 mei 2019

HetPad

Zoveel paden op de wereld – bospaden, voetpaden, wandelpaden, duinpaden, ruiterpaden. Maar voor mij zijn de belangrijkste paden het levenspad en het liefdespad.

Lees verder!

geplaatst door Riannezondag 5 mei 2019

Naakt

Ik las dat het gisteren de internationale naakt tuinieren dag was. En in mijn dorpje aan de Maas hebben ze van die dag – gelukkig – nog nooit gehoord. De internationale naakt tuinieren dag zou in 2005 zijn geïntroduceerd

Lees verder!

geplaatst door Riannevrijdag 3 mei 2019

Kunst, in de vraag zijn, zonder willen weten

Het dringt zelfs door tot de vrije beweging als de kunst. Ook daar mis ik de gekken, de vrijgevochten kunstenaars. Ook daar zie ik dat het kennen, weten, het verbale en veilige de overhand krijgt. Alles moet verantwoord worden. Weten wat je doet. Controle. Het is de dood in de pot van de kunst. Hoe modische- en markteffecten de kwaliteit overheersen. Hoor zelfs verhalen dat mensen subsidie voor kunstprojecten proberen binnen te halen door hun ideeën wetenschappelijk te funderen. Ik schrik daarvan. Dan ben je echt van God los. Waar gaat dit nog over? Wetenschap is een streng regelsysteem binnen strakke randvoorwaarden, waarbij de werkelijkheid al is voorgefilterd binnen een onderzoeksveld. Totaal haaks op de kunstenaar. Totaal haaks op het creatieve moment. In de kunst geldt toch het vrije kijken? Vrije kijken? Wat is dat voor vaag gelul? Zal ik eens proberen dit helder te krijgen?

Lees verder!

geplaatst door Parlantewoensdag 1 mei 2019

Lot

Ik bezoek de vrijmarkt al twee jaar niet meer. De laatste keer dat ik er was, kwam ik op een ongewilde en vooral zeer ongewenste manier in aanraking met het voorvoegsel vrij.

Lees verder!

geplaatst door Janszen - 1 reactieVorige berichten

Archieven

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl