Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 29 maart 2020

Borrel

Wij ploften bijna gelijktijdig in een van de nu lege fauteuils rond de open haard en staarden redelijk uitgeput voor ons uit. Wij hadden een aangeklede borrel georganiseerd. Huisfeestjes zijn door Den Haag verboden, maar een borrel drinken met elkaar mag wel. Dus deden wij het laatste en zetten iedereen die heilige anderhalve meter van elkaar af met een drankje bij zich. Alles wat hoort bij een aangeklede borrel werd aangevoerd en het zou ons verbazen als de gasten bij het weggaan nog honger zouden hebben. De gasten waren stuk voor stuk in hun nopjes dat er toch nog iets georganiseerd werd in deze vreemde tijden zonder theater, bioscoop, restaurant en wandelmogelijkheden. Dat was me wat – verzuchtte ik, en liet de avond nog even aan mijn ogen voorbij gaan - halverwege had ik het vreemde gevoel dat twee van onze gasten elkaar naar de keel wilden vliegen. Naast mij steeg langzaam een vrolijk gegrinnik op, wat minutenlang aanhield. Het had geen zin hem te storen in zijn plezier. Ik besloot dat het enige dat gedaan kon worden, was rustig afwachten. Moet zeggen dat een reactie wel even op zich liet wachten, want het gegrinnik nam een paar keer af, om daarna weer regelmatig verder te gaan. Wellicht toch iets teveel drank op?! – bedacht ik. Uiteindelijk hernam hij zichzelf en het lukte hem om op bijna neutrale toon te zeggen – heb je niet gezien dat ik halverwege onze borrel naar de keuken liep? Mijn bedoeling was om de hapjes wat sneller te laten doorkomen, maar in de gang botste ik op onze gast Jolanda. Zij wilde mij dringend spreken en nam mij mee naar achter de tochtdeuren. Het bleek dat zij al wat langer een relatie had met de man die naast jou zat. En dat haar eigen man de laatste paar weken het vermoeden had gekregen dat er sprake zou zijn van een relatie tussen haar en jouw buurman. Waarna hij daar niet zo gelukkig op had gereageerd. Ik keek zijn kant op en mopperde – had jij mij dat dan niet voor de borrel kunnen vertellen? Toen wist ik dat ook nog niet – was het droge antwoord – ik had in de loop van de avond wel gezien dat er een lichte spanning ontstond tussen die twee mannen. Er vlogen wat bijna beledigingen heen en weer. Maar ik had echt niet kunnen bedenken dat dat aan de hand was! En waarom vertelt Jolanda dat allemaal aan jou? – was mijn volgende vraag. Nadat de volgende grinnik bui was overgegaan, kwam eruit dat dat niet zo moeilijk was want dat hij een tijdje geleden ook een aantal genoeglijke momenten in bed met dezelfde Jolanda had gehad. Sjezus – merkte ik op – jij en dat overvloedige seksleven van je ook. Hij haalde zijn schouders op en stelde – Jolanda wilde voorkomen dat er vanavond iets verkeerd zou gaan. En daar waardeer ik haar ten zeerste om. Je zult gezien hebben dat ik meteen iedereen van stoel heb laten wisselen. Zogenaamd om de gesprekken beter te kunnen voeren. En toen heb ik die twee mannen ieder aan een kant van mijzelf gezet, zodat zij elkaar in ieder geval niet meer recht in de ogen konden kijken. Een prima oplossing en het leek goed te werken. De avond is verder zonder problemen verlopen en bij het uitlaten ben ik nog opvallend in de deuropening blijven staan kijken om te voorkomen dat die twee op de parkeerplaats elkaar toch nog zouden aanvliegen. Ik zag wel dat zij beiden mij goed in de gaten hielden maar zij zijn daarna alle twee rustig vertrokken. Hij zuchtte tevreden en vervolgde – de volgende keer als ik Jolanda weer uitnodig, ga ik toch eerst even naar haar toe om de namen van de andere gasten te bespreken. Je weet duidelijk maar nooit bij haar. Nu was het mijn beurt om te grinniken en ik merkte op – pas maar op dat jij niet meteen weer met die Jolanda in bed terecht komt. Hij schudde opgewekt zijn hoofd heen en weer en stelde – nee hoor, dat is definitief voorbij. Zij is mij veel te vrijgevig met haar gunsten.


geplaatst door Rianne - 2706 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl