Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 31 mei 2020

Whisky

Als ik tegen het middaguur bij iemand binnenloop en zie een fles whisky op tafel staan met een man uitgezakt in een stoel, die speelt met de ijsblokjes in zijn glas, dan vermoed ik dat er iets niet helemaal goed is. Als je iemand lang genoeg kent, weet je meteen hoe het beste te handelen. Dus plofte ik in de stoel naast neef Sjaak en ging in dezelfde richting kijken als hij. Na ongeveer vijf minuten staren, kwam er beweging in de stoel naast mij. Het begon met een paar diepe zuchten, weer gevolgd door stilte. Daarna het leegdrinken van zijn glas en het weer vullen ervan. En daarna besefte hij dat ik er ook was en zei – hallo! Hallo terug, en is er iets dat je dwarszit? – vroeg ik zorgzaam. Sjaak leek langzaam uit zijn zombie-zijn te komen, keek een paar keer mijn kant op en zei toen – Je raadt nooit wat mij net overkomen is! Ik ging het niet eens proberen om dat te raden en wachtte rustig af. Sjaak had eigenlijk ook geen antwoord verwacht. Hij was duidelijk bezig zijn eigen gedachten te ordenen. En de hemel moge weten hoeveel glazen alcohol hij al achter de kiezen had, want de fles op tafel was half leeg. Na een diepe zucht zei hij opeens – Zij Wil Mij Niet Meer!! Dat kwam er met de nodige drama uit, dus ik vroeg voorzichtig – wie wil niet meer en waarom niet? Ach, de dame die ik vannacht de hele nacht heb verwend. En waarom niet? – probeerde ik. Sjaak haalde zijn schouders op en keek berustend naar zijn glas om toen te besluiten dat toch maar weer terug op tafel te zetten. Ik heb er geen idee van waarom zij mij niet meer wil. Volgens mij hebben wij een hele nacht plezier gehad samen. Bij het wakker worden vanochtend bracht ik haar thee op bed, dacht nog even samen te genieten van de opkomende zon en toen vertelde zij opeens dat zij ging douchen, zich aankleden en de buitendeur zelf wel kon vinden. En dat zij mij niet meer wilde zien. En hoelang gingen jullie al met elkaar? – was mijn volgende vraag. Een gegriezel volgde en hij vertelde toen dat dit de eerste nacht was die zij samen hadden doorgebracht. Goed, het seksleven van Sjaak interesseerde mij eigenlijk niet zoveel, maar Sjaak zelf wel. Dus probeerde ik voorzichtig met – normaal heb je toch geen enkele moeite met een one-night-stand? Nee dat is zo – was het antwoord – maar dan komt alle initiatief wel van mijn kant. Dan vertel ik die nachtvlinder ’s-ochtends dat wij toch niet bij elkaar passen en het nutteloos is om verder te gaan. En nu – nu hoefde ik helemaal niets te zeggen. Die dame vertelde plompverloren dat er onvoldoende redenen waren om elkaar nog te zien. Ik heb haar de hele nacht zo liefdevol bemind en dan krijg ik dat te horen! Waar gaat dat heen met de jeugd van tegenwoordig. Dit is mij nog niet eerder gebeurd en ik voel mij opeens best wel ouder worden. Mijn wenkbrauwen gingen een beetje omhoog en ik vroeg – hoe oud was zij dan eigenlijk? Sjaak grummelde wat voor zich uit en ergens dacht ik te horen – midden twintig. Waarna hij de fles whisky oppakte en terug ging zetten in de kast om daarna zijn glas leeg te gooien in de keuken. Het leek er op dat Sjaak bezig was om weer op zijn beide voeten terecht te komen.


geplaatst door Rianne - 2581 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl