Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 28 juni 2020

DeOlympus

Het is lang geleden dat het in Nederland zo warm was en zoveel mensen de mooie stranden gingen opzoeken. Strand, zeewind, zoute zee en kijken naar de andere strandgangers. Vanaf peutertijd en tot de Uni - In het zicht van een mooie zonnige dag - maakte mijn vader ons even voor vijf uur in de ochtend wakker en waren wij nog voor zes uur op het strand van Zandvoort. Heerlijk, het strand en de zee bijna voor ons alleen. Met als uiteindelijke traktatie de zure bom uit het rinkelkarretje met paard dat later in de ochtend over het strand reed. Als tegen het middaguur het strand langzaam ging vollopen, pakten wij alles weer in en reden rustig terug naar huis. Dagen dat ik mij vermoeid, voldaan, gelukkig en dankbaar voelde. Ooit in mijn pubertijd speelde dat strand een memorabele rol in mijn bestaan. In onze openbare bibliotheek kwam een mij bekende lange jongeman naar mij toe en vroeg waar hij mij kon ontmoeten. Ik vroeg hem of hij wel eens naar het strand bij Zandvoort ging. Zijn ouders gingen nooit naar het strand. Ik vertelde hem dat ik het komende mooie weekeinde vanaf zes uur in de ochtend te vinden zou zijn op het strand bij Zandvoort. Hij zou kijken wat hij thuis kon bewerkstelligen. Maar dat weekeinde zag ik tot mijn teleurstelling die jongen niet op het strand. Opnieuw in de bibliotheek kwam hij naar mij toe en vertelde dat hij dat weekeinde het hele strand had afgezocht maar dat ik daar niet was. Ik vertelde hem beide weekeind dagen op het Zandvoorts strand te zijn geweest, maar hem daar niet gezien te hebben. Hij vroeg of ik het reuzenrad bij het strand had gezien en ik vertelde dat bij mijn strand geen reuzenrad stond. Waarop het jongmens mij boos een leugenaar noemde en het gebouw uitbeende. Als jongste in een groot gezin had ik mij toen al aangeleerd om mij niets aan te trekken van andermans idiote gedragingen, dus haalde ik mijn schouders op en ging boeken zoeken. Een paar dagen later verscheen hij opeens weer tussen de boekenrekken waar ik aan het zoeken was. Zijn ouders hadden hem verteld naar het Zandvoorts strand te rijden, maar hij had ontdekt voor de gek gehouden te zijn. Door de Scheveningse pier bij zijn strand had hij zich na wat zoekwerk gerealiseerd dat hij op het Scheveningse strand had gestaan en niet bij Zandvoort – sja, pubers en hun geografische kennis. Als jij op een heel ander strand was dan is helder waarom wij elkaar niet vonden – stelde ik. En ik vroeg om excuses. Hij keek strak, stil en arrogant over mijn hoofd heen. Ik wees hem erop dat hij mij een leugenaar noemde; dat aan hem nu de werkelijkheid bekend was en excuses logisch waren. En herhaalde mijn verzoek langzaam nog twee keer – zonder resultaat. Hij bleef strak, zwijgend en arrogant naar de verte staren en liep daarna opeens voor altijd weg. Mijn eerste kennismaking met onbegrijpelijk mannelijk ego. Er zouden meer ervaringen volgen. De Goden bovenop de Olympus berg bedachten dat juist die man en ik elkaar bijna een halve eeuw later weer zouden tegenkomen. Toeval bestaat niet. En dan hij met zijn duidelijke zucht naar kortdurende oppervlakkige relaties gebaseerd op uiterlijk en met bij voorkeur intellectueel middelmatige vrouwen. En ik ken zijn IQ. Wat moet zo’n man met een vrouw als ik. En ik met mijn wens om in ieder geval een vriend te vinden die intellectueel op dezelfde hoogte staat zodat ik eindelijk eens prettig kan sparren met zo’n man. Wat moet ik met zo’n man als hij. Wij zijn op veel punten aan elkaar gewaagd en verschillen op nog meer punten als dag en nacht van elkaar. Maar excuses ooit ergens voor aanbieden, is bij hem nog steeds niet mogelijk – een vastgeroeste fout uit zijn opvoeding. Ach – ik zie wel weer. Liefde overwint alles – toch?! En lachen dat ze doen daar boven op de Olympus.


geplaatst door Rianne - 1714 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl