Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 7 juni 2020

DeSociŽteit

Heerlijk, heerlijk, heerlijk – en zo kon ik nog wel even doorgaan. Ik hing in een ruime stoel opgevuld met een paar kussens. Schoenen uit en mijn benen bungelend over de leuning heen. Heerlijk en heerlijk. Ik zat juist dicht genoeg bij de open haard om het vuur te zien en te horen, en net ver genoeg er vandaan om geen last van de hitte te hebben. De geur en het geknetter van brandend hout, een glaasje lekkere rosé naast mij en een totale stilte om ons beiden heen. Dit was nu eens een heerlijk rustige week – hoorde ik opeens naast mij en ik was dus niet de enige die de afgelopen dagen in gedachten aan het doornemen was. Zo’n weekje zonder vrouwen over de vloer is ook wel eens erg prettig – merkte hij op. Ik stak mijn linkerarm omhoog en wuifde met mijn hand zijn richting uit. Ik weet dat jij er bent, hoor – kwam er wat verstrooid uit. Hij was duidelijk nog bezig om zijn gedachten te ordenen. Ik nam een slokje van de rosé en vroeg waar hij eigenlijk al die vrouwen voor hem vandaan haalde. Die vraag zette hem klaarblijkelijk weer met zijn voeten op de grond want er verscheen een vrolijke lach op zijn gezicht. Wel – begon hij – ik kan wel van alles vertellen over datingsites, de tennisvereniging, de squashvereniging, de watersportvereniging waar mijn boot ligt. Maar eigenlijk zijn de meeste vrouwen vindbaar bij de sociëteit. Mijn wenkbrauwen gingen even omhoog en ik merkte op – maar dat is toch een herensociëteit? Als het goed is, zijn vrouwen daar niet welkom. Nou – merkte hij lachend op – je wil niet weten wat er gebeurt in de hotelkamers van de sociëteit. Ik kon mij daar wel wat bij voorstellen, maar vond een reactie daarop niet nodig. Hij ging verder met – ik zei het fout. Ik bedoelde niet bij de sociëteit, maar via de sociëteit. Het is inderdaad een sociëteit waar alleen mannen lid van zijn en ik heb je wel eens verteld dat die in centrum Amsterdam zit. Ik knikte bevestigend, want dat had hij mij inderdaad verteld. Hij ging verder – rond het gebouw van de sociëteit zitten een paar cafeetjes en als ik vrijdagavond op de sociëteit ga eten, dan ga ik ergens die avond altijd met een paar leden nog wat drinken in een café daar dichtbij. Dat is al jaren een gewoonte van ons en duidelijk hebben de Amsterdamse dames die gewoonte ook opgemerkt. Want elke keer als wij dat café binnenkomen, zit de zaak vol met vrijgezelle dames op zoek naar een sugardaddy. En van het een kan het ander komen – jij begrijpt dat wel. Ik keek even zijn kant op en stelde toen – de meeste mannen van jouw sociëteit zullen toch wel getrouwd zijn? Behalve jij dan. Hij glimlachte vriendelijk naar mij – dan vindt een wonder plaats en zijn wij opeens allemaal vrijgezel. En als iemand van ons een geschikte dame in dat café vindt, dan komt er eerst een uitnodiging voor een volgend aardig uitje en dan kun je altijd nog besluiten wat je samen gaat doen. En waarvoor nodig jij dan zo’n geschikte dame uit? Een vraag naar de bekende weg natuurlijk – maar toch. De zomer komt eraan is het niet – dan nodig ik de dame altijd uit om mee te gaan op mijn boot. Geeft minder soesa voor mij en de mensen van de watersportvereniging zijn geïnstrueerd niemand ooit mijn naam en adres te geven. Ze verzinnen maar iets, als daar naar gevraagd wordt. Kost elk jaar wel wat, maar ik zit echt niet te wachten op een stelletje achtervolgende of stalkende dames.


geplaatst door Rianne - 1897 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl