Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 21 juni 2020

Excuus

Hij keek bijna wanhopig mijn kant op en merkte op – zo’n mooie zon buiten en het doet mij niets. Er ligt een steen op mijn hart en ik weet niet hoe ik die weer kwijt kan raken. Gevolgd door een diepe zucht. Ik wees hem op de ijskoude citroenthee die ik net voor hem had neergezet omdat ik wist dat hij dat lekker vond. Hij keek ernaar maar was duidelijk zo in gedachten dat hij wel keek maar niet zag. Gewoon wachten is dan de boodschap – hij zou vanzelf wel komen met zijn verhaal. Ik pakte de krant er maar bij want wie weet hoe lang dat zou duren. Na ongeveer een half uur en de helft van de koude citroenthee was het eindelijk zover. Herinner jij je Doortje nog, van die stranddag van ons? – vroeg hij. En hij wachtte niet op antwoord, maar ging verder met – die stranddag met Doortje is uiteindelijk afgesloten met een prettige nacht samen bij haar thuis. Tot nu toe leek het een verhaal zoals zovele uit het leven van neef Sjaak. De volgende ochtend zijn Doortje en ik als vrienden uit elkaar gegaan; ieder onze eigen weg. Na een aantal weken belde zij opeens op met de vraag of wij weer konden lunchen samen want zij had wat belangrijks met mij te bespreken. Ik begon zacht te lachen en merkte op - zij verwacht een kind van jou? Want dat was het eerste wat bij mij boven kwam. Nee – zei Sjaak - het is veel erger! Hij ging verder – Doortje had al wel verteld dat zij gescheiden was, maar wij waren niet zover gekomen dat zij vertelde waar zij van leeft. Zij blijkt maandelijks een groot bedrag aan alimentatie van haar ex-man te krijgen. En meteen bleek dat het heel onverstandig was geweest om met Doortje mee te gaan naar haar huis. Haar ex blijkt een bureau in de arm genomen te hebben met opdracht om Doortje blijvend te volgen. Ik kreeg bij die lunch over tafel toegeschoven een paar foto’s van ons samen, gemaakt door dat bureau. Ex-man van haar stelt nu dat Doortje economisch onderhouden wordt door een andere man – ik nota bene – en dat hij met ingang van de komende maand stopt met het betalen van alimentatie. Doortje was een en al tranen daarover. En zij kwam vervelend genoeg meteen met de vraag hoe ik er tegenover stond om met haar te gaan samenwonen! Ik keek verwachtingsvol naar neef Sjaak en stelde – aha, dus dat is de steen op je hart. En, ga je samenwonen met haar ? Natuurlijk niet – zei Sjaak beslist – geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt. Het was even leuk met Doortje maar meer zit er wat mij betreft gewoon niet in. Dat zal Doortje niet zo leuk gevonden hebben – merkte ik op. Sjaak mopperde wat voor zich uit en vertelde – ik heb Doortje geadviseerd om haar advocaat aan het werk te zetten en heb haar voorgesteld eens te praten over afkoop alimentatie. Anders komt zij met die ex van haar nooit meer een stap verder met haar leven. Daarna heb ik de lunch betaald, heb lief afscheid van Doortje genomen en ik was sneller de deur uit dan dat ik er ingekomen was. Heel vervelend die situatie! Ik moest toch lachen om het verhaal en merkte op – mijn neef Sjaak hoofdpersoon in een echtscheidings- en alimentatieprocedure; wat aardigjes zoiets. Ik keek even zijn kant op en stelde - je hebt ook nog kans dat het allemaal een verzonnen verhaal van die Doortje was. Een verhaal met doel om jou blijvend vast te ankeren aan haar. Ja nou, daar was ik ergens ook bang voor – mopperde Sjaak. Een rilling overviel hem. Ben ik even blij dat jij er ook nog bent. Ik schrok even op en vroeg – jij hebt mij toch niet gebruikt als excuus bij je weigering van Doortje? Natuurlijk wel – glimlachte Sjaak.


geplaatst door Rianne - 2267 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl