Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 14 juni 2020

HetStrand

Heerlijk als de zon de hele dag schijnt en de omgeving in een warme gloed zet. De temperatuur zou die dag boven de 26graden Celsius komen en natuurlijk nodigt dat uit. Sjaak en ik hadden onszelf ter afwisseling eens een dagje strand beloofd. Dus lagen wij die ochtend, na een frisse duik in de Noordzee, tegen 10 uur op strandstoelen te genieten van de warme zon. Tot dan toe alles prima. Plotseling zag ik een groepje mannen naar onze strandtent lopen. En daar liep verdories de man bij waar ik mij voor interesseerde. Ik wilde absoluut niet dat hij mij daar zag liggen naast Sjaak. Wie weet wat hij zou denken. Zit ik dertig kilometer van mijn woonplaats af en dan gebeurt mij zoiets. Dus zonnehoed over mijn gezicht, zonnebril op en onherkenbaar worden. Natuurlijk zag Sjaak direct dat er wat was, zag dat groepje mannen ook en trok conclusies. Net toen het groepje ons voorbijkwam riep hij luid mijn naam en vroeg of ik wat wilde drinken. Ik knikte van ja en weg was Sjaak, achter dat groepje mannen aan. Het duurde bijna een half uur voordat hij terugkwam met iets feestelijks met een rietje. Die vrienden van jou zijn best aardig – begon hij. Ze hadden het allemaal over Loesje – weet jij wie dat is? En hij keek verwachtingsvol mijn kant op. Ik zuchtte en vertelde toen maar aan Sjaak dat ik die man ook aardig vond en nu eens mijn tweede voornaam gebruikt had. Sjaak keek verrast naar mij, zei dat hij zich al verbaasde over mijn gebrek aan reacties toen hij mijn naam noemde. Wel, wel, jij gaat zomaar op mij lijken ook nog – je tweede naam gebruiken – zo, zo. Maar – ging hij verder - direct liggen die mannen ergens in het zand en dan kun je toch wel even gedag gaan zeggen?! Ik heb ze verteld dat mijn kleine nicht mij hier gezelschap houdt, en meer uitleg is niet nodig. Gelijk had hij natuurlijk en ik was Sjaak daar best dankbaar voor. Ik werd vrolijk begroet, voorgesteld aan de vrienden en, met verwijzing naar neef Sjaak, sloeg ik het aanbod om bij hen te blijven af. En lag weer naast Sjaak te zonnen, in het besef dat hij blij was dat ik mij hield aan samen uit, samen thuis. Tot dan toe nog steeds alles goed. Totdat er opeens een zachte kreet naast mij klonk met daarna de woorden – Sjezus maar dat is Doortje! In de verte op het terras van onze strandtent zag ik een slanke dame met kort zwart haar, in een vrolijk jurkje, aan een tafeltje plaats nemen. En ze is nog alleen ook – klonk het opgewekt naast mij. Sjaak ging haar even gedag zeggen want hij had Doortje al heel lang niet gezien. En weg was hij om, na warme begroeting, weer bij mij aan te komen. Dat om mij te vertellen dat ik de autosleutels kreeg om de auto zelf terug te rijden. Want Sjaak ging lunchen met Doortje, wist niet waar hij daarna met haar zou uitkomen en nam wel een taxi naar huis. Ik begreep dat wel stelde hij. Zo vriendelijk als ik ben, maakte ik mij maar niet meer druk over dat samen uit, samen thuis. Ik keek naar vriendlief en zijn vrienden en zag hen inmiddels allemaal in zee liggen. Ik vroeg mij af wat ik het beste kon gaan doen. Mij aansluiten bij hen, of toch inpakken en meteen terugrijden naar Sjaaks huis. De oplossing was de combinatie daarvan en daarna liep vriendlief mij nog naar de auto – zo aardig allemaal. De volgende keer met Sjaak toch maar niet naar het strand maar ergens anders naar toe. Minder toevalligheden en samen uit, samen thuis.


geplaatst door Rianne - 1753 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl