Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 19 juli 2020

LL

De letters LL staan voor – mijn Laatste Liefde, mijn Liefhebbende Liefde, mijn Langstdurende Liefde. Een zoektocht in alle vrolijkheid – dat wel. Soms komen er berichten voorbij mijn ogen waar ik niet zo vrolijk van word. Bijvoorbeeld de stelling dat ieder mens maximaal drie keer in zijn leven liefde vindt en velen die derde keer zelfs niet halen maar bij de tweede keer blijven steken. Als geboren scepticus ga ik zo’n stelling altijd onderzoeken of daar een kern van waarheid in zou kunnen zitten. Onzinnig natuurlijk en verspilling van tijd en moeite. Zo’n stelling is een prikkel ooit de wereld ingegooid door een socioloog/psycholoog met de bedoeling reacties te kweken en niet om werkelijkheid te poneren. Dan maar eens gekeken naar hoeveel mannen er eigenlijk in Nederland wonen om op basis van die maximale drie liefdes een leuke kansberekening te maken. Aan de kansberekening ben ik niet toegekomen, want al zoekend stuitte ik op een plattegrond van Nederland met daarop in kleurtjes aangegeven hoeveel mannen er op dat plekje wonen per 100 vrouwen. Die plattegrond gaf mij alle vrolijkheid terug. De grootste hoeveelheid mannen (125 of meer) per 100 vrouwen werd aangegeven in donkerblauw en in heel Nederland bleek er maar eén plekje donkerblauw gekleurd – en dat is het eiland Terschelling. Ik barste in lachen uit en veronderstel dat mijn Terschellingse oma op haar wolkje hartelijk heeft meegelachen. Terschelling waar zij op de prille leeftijd van 16jaren niet wist hoe snel zij dat verruilen moest voor de toen begin 20ste eeuw al bruisende stad Amsterdam. Terschelling waar de nuchtere autochtonen jaarlijks, lachend en grappen makend, kijken naar dat idiote Oerol gebeuren, tevreden met de hoeveelheid geld die dat hen opbrengt. Terschelling waar het altijd waait, waar de cranberries uit Engeland zijn komen aanspoelen, waar na elke storm iedereen juttert, waar per vergissing ooit een bos is neergezet en waar je overal zee ziet. Terschelling waar je met de auto binnen een uur elk plekje hebt gezien. De keren dat ik daar geweest ben, begreep ik binnen een paar minuten waarom mijn oma daar zo graag weg wilde en voorts weigerde ooit nog een voet op dat eiland te zetten. Waardoor mijn moeder samen met haar zusje, vanaf de leeftijd van 4 en 3 jaar oud, elk jaar in de zomer helemaal alleen in Amsterdam op de boot werden gezet, om in Harlingen overgedragen te worden aan de bemanning van de boot naar Terschelling. Want zij gingen jaar op jaar de zomermaanden doorbrengen bij hun opa en oma op Het Eiland. Weg uit de drukte en stank van Amsterdam en maanden lang gezond speel plezier op de stranden daar met Terschellingse familie en Terschellingse jeugd. Elke bemanning zorgde voor goede bescherming van de kindjes. Want bij calamiteiten was opa’s invloed, als hoofd loodswezen op Het Eiland, zo groot dat hij die hele bemanning de hel in kon denderen. Andere tijden en een tijd dat er werkelijk law and order bestond in Nederland. Ach Terschelling – roots die blijven trekken. Verder bij die plattegrond bleek dat in groot Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag het droevig gesteld is met de verhouding man/vrouw. Daar zijn per 100 vrouwen maar tussen de 90-98 mannen. Terwijl in mijn eigen woonplekje de verhouding man/vrouw in evenwicht lijkt. En dan zul je net zien dat de voor mij bestemde LL van elders komt maar wel graag mijn woonomgeving als zijn thuis wil gaan zien. Evenwicht weg?!


geplaatst door Rianne - 2102 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl