Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 9 augustus 2020

Collier

Wat is het vreselijk warm overal. Ik keek tevreden om mij heen en merkte op – een van de voordelen van dit huis is dat het binnen zo heerlijk koel blijft. Er kwam geen reactie dus vroeg ik hem – en hoe staat het met je nieuwe vlam - in de verwachting een paar tevreden opmerkingen terug te krijgen, maar dat liep anders. In strijd met zijn normale vrolijkheid en opgewektheid, met de daarbij behorende bemerkingen, klonk er nu alleen maar een licht gegrom. Na enige minuten stilte begon hij met – was het niet Alexandr Isajewitsj Soltzhenitzyn die stelde dat de scheiding tussen goed en kwaad niet loopt door landen, niet loopt door politieke partijen, maar loopt recht door elk menselijk hart heen. En dat zelfs in harten die vol zijn van haat, er altijd nog een kleine lijn van goedheid te vinden is. Die stelling van Soltzhenitzyn heb ik mijzelf altijd voorgehouden, hoe vervelend sommige situaties in het verleden ook waren. Maar nu vermoed ik eens een keer opgelopen te zijn tegen de eenling die die stelling rechtvaardigt. Ik dacht maar af te wachten wat er verder zou komen. En daar hoefde ik niet lang op te wachten. Hij bleek zijn laatste liefje te bedoelen die volgens hem een en al slechtheid was waar de lijn van goedheid allang was weggevaagd. Weet je wat er gebeurde? – werd mij gevraagd en ik keek met een vragende blik zijn kant op. De eerste week ging het best goed samen en ik dacht echt een prima maatje gevonden te hebben. Maar toen haalde ik haar op voor een lunch samen. En zij wilde graag door de winkelstraat naar onze lunchplek lopen. Vriendelijk als ik ben, voldeed ik aan haar verzoek en wij wandelden die winkelstraat in. En verdorries nog an toe - zij stond bij de eerste juwelierswinkel al minutenlang de etalage met een soort radarblik te screenen. Van die eerste winkel heb ik haar nog weg kunnen trekken, maar bij de tweede juwelierswinkel was het opeens raak en voordat ik het wist, stond ik samen met haar binnen. In die winkel wilde mevrouw van alles zien en passen. En ik kreeg elke keer smachtende blikken toegeworpen en elke keer de vraag - hoe vind jij dit staan Sjaak; en dat mag toch wel van jou? Net alsof wij samen hadden afgesproken iets voor haar te kopen. Na een paar minuten ging de verkoopster haar nota bene nog helpen ook. Uiteindelijk werd ik zo gek gemaakt door haar samen met de verkoopster, dat ik mijn creditcard pakte en dat diamanten collier voor haar betaalde. Het stond haar goed en einde verhaal zou je zeggen. Vrolijk dansend liep zij samen met mij de winkel uit. Maar bij de volgende juwelierswinkel stond zij weer stil en met een hebberige blik de etalage door te spieden. Jaahahaha – lachte ik – bijpassende oorbellen en zo. Hij vertelde verder - zij bleef mij vasthouden en had de deur van de winkel al half open toen het opeens voor mij gewoon genoeg was. Ik trok haar van die winkel weg, bliebte mijn chauffeur op en toen scheelde het maar een millimeter of zij had een van haar naaldhakken op mijn voet geparkeerd. Het is mij gelukt haar van mij af te houden en ik had daar echt wel wat kracht voor nodig. Ik heb het portier voor mevrouw opengehouden en heb het achter haar meteen dichtgegooid. Daarna heb ik mevrouw verteld dat dit het einde was van ons twee, dat ik haar veel goeds toewenste en haar niet meer wilde zien! Waarna ik opdracht gaf haar naar haar huis te brengen. Toen de auto wegreed, zag ik haar nog door de achterruit naar mij kijken en met een wit zakdoekje denkbeeldige tranen weg deppen. Ongelooflijk die verdorvenheid en slechtheid! Ach, wat voor reactie zou hij nu verwachten van een vrouw als ik?! Ik ging eens langzaam en uitgebreid mijn mooi gelakte nagels bestuderen en zag hem kijken. Waarna ik hem lief glimlachend aankeek en opmerkte – ik zou het ook best aardig vinden om van jou een mooi diamanten collier met bijpassende oorbellen te krijgen. Ik vind zoiets en lief cadeautje. De verbijsterde blik in zijn ogen en zijn in wanhoop gestamelde woorden – begin jij nu ook al?! – waren onvergetelijk.


geplaatst door Rianne - 1695 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl