Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 28 september 2020

JordanPeterson

Ik ben een beetje verslingerd geraakt aan de video colleges van Jordan Peterson, professor klinische psychologie aan de Universiteit van Toronto. De wijze waarop hij zijn boodschap brengt, is opmerkelijk, zeer leerzaam en hij brengt altijd punten naar voren die aanleiding zijn voor reflectie. In latere blogjes kom ik nog terug op zijn visie op man en vrouw in de datewereld.

Maar bij het maken van dit blogje ben ik stil geworden van de bemerking van prof. Jordan Peterson dat het spreken van de waarheid helend werkt. Een aardige leus om op te hangen in verhoorkamers van politiebureaus natuurlijk. Maar bij mij bracht dat een merkwaardig gebeuren boven dat ooit aan mijn ogen voorbij kwam en niets te maken heeft met M4M. Een rijke meneer A van toen onbesproken gedrag heeft jaren her op verzoek van familie onder zijn hoede genomen een van hun leden – noem hem B - die aan lager wal was geraakt. B had drie jaren in de gevangenis gezeten. Maar ach – als je als B-familie lachend omgaat met het mijn en dijn dan wordt ooit een familielid gepakt. B vond alles fantastisch want hij kon nu mooi mee-eten uit A’s ruif. B zorgde ervoor de beste vriend van A te worden en te blijven. Zij waren jarenlang onafscheidelijk. Helaas lukte het B ook om langzaam maar zeker nette A de criminele afgronden in te schuiven. Waar je mee omgaat, word je op den duur door besmet. B dreunde meermalen per dag in A’s oren zijn criminele mantra dat hij (B) als man altijd graag de grenzen opzoekt.

Ja, ja, ja, ja. – onbelangrijk natuurlijk de schades die hij anderen daarbij bezorgt. Bij A ging het langzaam maar zeker van heel kwaad (ook mijn en dijn) naar kwaad en kwader. Video Prof Jordan Peterson – Never Ignore Small SIgns Of Coming Betrayal. De gevolgen van slechtheid galoppeerden over A heen. Kwestie van oorzaak en gevolg en God straft meteen. Dankzij B’s adviezen achter A’s rug om liep A’s echtgenote na meerdere tientallen jaren huwelijk weg met een ander man. Omdat A wat aarzelend stond tegenover vrouwen, zag B voor zich een taak om tegen betaling een nieuwe vrouw voor A te zoeken; waarbij B ook de vrouwen daarvoor liet betalen want A was rijk, bekend en een goede partij. Toen A na jaren er achter kwam dat die vrouwen B betaald hadden, voelde hij zich genoodzaakt om de vrouwen terug te betalen. Een getal dat liep in de tienduizenden. B zorgde er wel voor om zodanig “onvervangbaar” voor A te blijven dat hij geen enkele schade leed. Door pure dommigheid liep A een enge besmettelijke ziekte op en was toen niet meer welkom bij zijn kinderen. Intussen ging A aan de veelwijverij, aan het beschadigen van vrouwen en aan het filosoferen over wat een vrouw eigenlijk voor hem nog waard zou zijn. Zou er in de tussentijd wat schoon te poetsen zijn, dan was daar B die, begeleid door een of meer criminele Orang-oetangs, met soepele praat, stille bedreiging en geld mensen overhaalde om iets te doen of na te laten en zeker om politie niets te vertellen van wat zij gehoord en gezien hadden - alles ter bescherming van A. Van binnen lag A inmiddels totaal in gruzelementen en dat begon hij ook lichamelijk te voelen. Als oplossing begroef A zich in het werk en werd een meer dan fanatiek kerkbezoeker.

Zoiets heet struisvogelpolitiek – alsof God buiten het gebouw der kerk blind en doof zou zijn geworden voor wat A deed. Om prof. Jordan Peterson te citeren – A’s neergang was het gevolg van eigen fouten waaronder onder meer het met voeten treden van de 10 geboden en daarnaast het overtreden van enige belangrijke maatschappelijke regels. De oplossing voor A zou zijn zichzelf confronteren met de waarheid en werkelijkheid en overgaan tot goedmaken als dat nog mogelijk zou zijn. Maar vanaf een afstand vraag ik mij af of A na alle ellende, al dat verval en alle idiotie bij zichzelf nog de sterkte kan vinden om zich een spiegel voor te houden, de stelling van prof Jordan Peterson te omarmen om het juiste te doen en te gaan helen. Maar wie weet – time will tell.

-John Powell – Assassins Tango - https://youtu.be/s7x7vOjfqD4
-Hauser – Agnus Dei - https://youtu.be/Hc8gYoXkLZ4


geplaatst door Rianne - 1693 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl