Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 4 oktober 2020

DateWensen

Vrouwen zoeken naar een man van 4/5 jaren ouder die groter is, symmetrisch gebouwd is, met een breed gezicht en brede kaak en met een gelijke of hogere maatschappelijke status het liefst aan de top van de Pyramide en die niet te aardig is – volgens professor Jordan Peterson. Ik heb lang naar die stelling gekeken met het doel om te zien of dat waar is. En merkwaardig genoeg betrek je een dergelijke stelling altijd in eerste instantie op jezelf als vrouw. Inderdaad gaat door alle tijd heen mijn voorkeur altijd uit naar een man die een paar jaar ouder is en wat langer is dan ik ben. Een vrouw wil toch ook op hakken kunnen lopen zonder meteen boven haar partner uit te steken. Wat dat betreft klopt de stelling dus. Dan de symmetrie – hoe beter symmetrisch gebouwd des te aantrekkelijker de man. Elke scheefheid zal ongetwijfeld leiden tot afkeer. Ook daar heeft de professor gelijk in. Dat brede gezicht en die brede kaak hoeft volgens mij niet helemaal waar te zijn. De professor zal daar de algemene deler genomen hebben. Een te breed gezicht en een te brede kaak draagt niet bij aan de schoonheid van een man. Mijn vermoeden is dat, als je de vraag stelt wat bij breedheid in het gezicht nog aangenaam is, altijd de mooie uitdrukking tevoorschijn komt – beauty is in the eye of the beholder. Met andere woorden – iedere vrouw koestert een eigen mannelijk schoonheidsideaal. Een schoonheidsideaal gebaseerd op afkomst, achtergrond en ervaringen. Een vrouw opgevoed tussen bouwvakkers zal er een ander mannelijk schoonheidsideaal op na houden dan een vrouw groot geworden tussen mannen in pak en ga zo maar door. En dat is maar goed ook want een zekere diversiteit in de maatschappij is verre te prefereren boven gelijkgeschakelde voorkeuren op dat gebied. En dan de voorkeur voor een man met gelijke of hogere maatschappelijke status en het liefst aan de top van de maatschappelijke Pyramide. Gelukkig zegt de professor er meteen achteraan dat er wel honderden Pyramides in de maatschappij bestaan. Zoals dat je in de pakkenwereld de leidinggevenden en de CEO’s hebt en in de wereld van de handhandigen zijn daar de bollebozen tegenover de minderen. Bijvoorbeeld in de agrarische sector heb je sterk innovatieve telers en kwekers die met kop en schouders uitsteken boven de rest. In de bouw heb je de meester metselaars, de meester timmerlieden en ga zo maar door. Elk vak kent zijn eigen toppresteerders, de eigen mannen boven aan de Pyramide. Maar zou een vrouw daar altijd naar kijken en voor gaan?! In ieder geval is uit onderzoek wel gebleken dat driekwart van de vrouwen niet gaat daten met een werkeloze man en daar tegenover eenderde van de mannen een werkeloze vrouw niet meer ziet staan. Dus zit je als dateganger een moment lang aan de onderkant van de maatschappelijke ladder dan wordt daten pas weer leuk als je werk gevonden hebt. En verder wordt niet gezocht naar een te aardige man en dat klopt. Een te aardig man gaat snel vervelen en biedt geen uitdaging. De meest ideale relatie geeft uitdaging middels interactie, respect voor elkaar en vriendelijke opbouwende kritiek over en weer. Want dat leidt tot gezamenlijke vooruitgang en persoonlijke groei. Vriendschap, liefde en het elkaar behandelen met wederzijds respect - dat is toch de ideale DateWens van iedereen?!


geplaatst door Rianne - 1064 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl