Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 11 oktober 2020

PickupArtist

Zelf heb ik toch even moeten kijken naar de woorden Pickup Artist wat een typisch Amerikaanse uitdrukking is en je zou aan die woorden bijna een andere betekenis geven. Een Pickup Artist is een man die zich tot doel heeft gesteld om met een zekere regelmaat in uitgaansgelegenheden of op datingsites willekeurige vrouwen op te pikken voor een one-night-stand. Een man die zich voor dat doel anders voordoet als dat hij in werkelijkheid is en zichzelf woordgebruik en trucjes heeft aangeleerd om zijn doel te bereiken. Het doet er dan voor hem niet toe welke vrouw hij treft; elke willekeurige vrouw is goed – als hij zijn eigen doel maar bereikt. Prof Jordan Peterson vindt dit soort mannen vanuit psychologisch oogpunt zodanig interessant dat hij daar een aantal colleges aan gewijd heeft. In feite is een Pickup Artist gewoon een oplichter en psychopaat. In de praktijk blijkt de Pickup Artist zijn kunsten graag te delen met andere mannen bijvoorbeeld via internet chatsites of gewoon door elk weekeinde rond te hangen in de voetbal- of andere sportkantines. Gelegenheden waar de Pickup Artist zich voordoet als de grote vrouwenversierder – terwijl hij in werkelijkheid alleen maar onvolwassene psychisch gestoord gedrag vertoont. Met een zekere trots zal de Pickup Artist vertellen dat hij zich voor het bereiken van zijn doel kleedt als succesvolle ondernemer, hoewel hij dat helemaal niet hoeft te zijn, en gebruik maakt van iets dat in die kringen Peacocking wordt genoemd. Peacocking is het aan de kleding toevoegen van iets aparts. Hoeft maar iets heel kleins te zijn, maar iets dat hem doet opvallen tussen alle andere succesvolle zakenmannen die op dat moment in diezelfde horeca gelegenheid zijn. Met dezelfde trots zal de Pickup Artist vertellen wat hij allemaal tegen vrouwen zegt om hen te bedriegen en het bed in te manipuleren. Daarbij al dan niet geholpen door een vaste vriend van hem, die bij hem komt staan om de verzonnen verhalen en liefdesuitingen te bevestigen en daardoor daaraan kracht te geven. De Pickup Artist is letterlijk instaat om alles te zeggen tegen een vrouw, maakt werkelijk niet uit wat, om het door hem gestelde doel te bereiken. Peterson noemt deze handelwijzen, naast psychopathisch, ook unsophisticated en unskilled. Unsophisticated want, zegt hij, in werkelijkheid zijn het lompe boeren die proberen zichzelf voor te doen als een man van beschaving. Een beschaving die zijzelf nooit bereikt hebben want daarvoor dien je eerlijkheid en integriteit te bezitten. Als je als man een aardige vrouw ziet waar je graag nader mee wilt kennismaken, dan dien je eerlijk te zijn in al je uitingen naar haar toe. Je weet natuurlijk niet of je eerlijkheid het gewenste gevolg zal hebben – een vrouw kan je ook afwijzen. Maar je maakt bij elke vrouw meer kans met eerlijkheid dan met het bezig zijn als een psychopathische Pickup Artist. Een Pickup Artist is unskilled want hij heeft simpelweg nooit geleerd hoe hij werkelijk met vrouwen om te gaan. Nooit geleerd wat er voor nodig is om samen met een vrouw een voor beide tevredenstellende verbintenis te verkrijgen en te behouden. Hear hear prof. Jordan Peterson – and the unstoppable rise of a new conservative age.


geplaatst door Rianne - 1114 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl