Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 8 november 2020

Nietzsche

Zeg – zei ik, kijkend naar de stapel boeken op het tafeltje naast hem – ben je bezig om kennis in te halen? Hij pakte het bovenste boek van het stapeltje, sloeg het open en citeerde – De liefde is de toestand waarin de mens de dingen het meest ziet zoals ze niet zijn. En met een tevreden grijns mijn kant op – Friedrich Nietzsche. Ja, als je het goed bekijkt, is dat ook zo. En ik keek nog eens naar de stapel boeken op dat tafeltje. Je bent bezig om alle wijsgeren ter wereld door te nemen? Klopt – was het antwoord – je zult het nog wel niet gemerkt hebben maar de Televisie is weg. Die heb ik verkocht aan het buurmeisje en zij ging dat doneren aan het studentenhuis waar zij net haar intrek in genomen heeft. Niet dat de jeugd nog veel TV kijkt, maar zij vertelde dat in de winterperiode en na een drukke college dag het heel prettig is om je gedachten tot nul te laten reduceren door met een paar mensen Netflix of een ander idioot programma te kijken. Kon zij zo’n Televisie wel betalen? – vroeg ik verbaasd. Zij heeft mij een goede fles cognac gebracht en ik vermoed dat haar vader dat voor haar gekocht heeft, dus wat de betaling betreft is alles heel soepel verlopen. Hij zuchtte even en stelde – dat zou eigenlijk iedere Nederlander moeten doen – de TV het raam uitgooien en alle krantenabonnementen opzeggen. Als je het goed bekijkt krijg je van de hele media elke dag alleen maar bagger, onjuiste informatie, zeer angstaanjagende en veelal klinkklare leugens toegespeeld. Als iedere Nederlander doet wat ik gedaan heb, dan is iedereen binnen een week ontnuchterd en gaat eindelijk weer eens zelf nadenken. En dat nadenken heeft jou bij de wijsgeren gebracht – stelde ik vast – maar je hebt toch niet recent een blauwtje gelopen ergens? Omdat je juist die spreuk citeerde. Dat wat mij niet doodt, maakt mij sterker – was het antwoord – en nee. Geen recent blauwtje gelopen wel onnoemelijk vaak in het verleden liefdesperikelen gehad. Maar daar ben jij al wel een paar keer getuige van geweest. Hij pakte een ander boek op en citeerde – Elk deel van mij stond open en bloot aan de wellustige strelingen van haar handen, die als spelende vlammen over mijn lichaam zwierven en elk plekje ontdooiden op haar tocht. Met een lieve blik mijn kant op – van John Cleland. Klinkt goed en ik leer zo nog eens wat – stelde ik – en je hebt nog zoveel meer boeken te gaan. Er klonk een diepe zucht, waarna hij opstond, mij uit mijn stoel trok en zei – en nu gaan wij eerst een mooie lange wandeling maken. Wat dacht je van een strandwandeling dit keer. Maar alles aan horeca is dicht daar – aarzelde ik – opdracht van Rutte. Daar is al een oplossing voor gevonden – stelde hij - voordat jij binnenkwam had ik mijn oude tante uit Den Haag aan de telefoon en zij nodigde ons uit voor een thee met wat lekkers. Die locdown afkomstig uit het Haagse krankzinnigen gesticht heeft opeens ook een goede kant. Het noodt tot herstel van oude familiebanden. Kortom - ik heb afgesproken dat wij vandaag tegen theetijd bij haar zijn. Die afspraak geeft ons voldoende tijd voor een lange en aardige strandwandeling samen ergens daar in de buurt. Met daarna het comfort en lekkers bij tante. En met nog een spreuk van Nietzsche hield hij de autodeur voor mij open – Er is een kind verborgen in de echte man; en het verlangt te spelen. Kom op dan vrouwen en ontdek het kind in de man. Nietzsche wist duidelijk heel goed hoe hij een vrouw diende te versieren.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Rianne - 1092 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl