Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 1 november 2020

Ondergronds

Het was vreselijk gezellig gisteravond. Weet je nog die menselijke tank die even geleden hier kwam vertellen dat ik iets zou hebben met zijn vrouw, waar ik niets vanaf wist? Die menselijke tank kwam gisteren zijn excuses aanbieden. Zijn nu ex had hem verteld dat er inderdaad nooit iets geweest was tussen haar en mij. Om de waarheid te vieren heb ik de man een drankje aangeboden en dat ging zo goed dat wij daarna samen naar een nog werkende nachtclub zijn gegaan. Goede live muziek, mooie meiden daar op de vloer en wij hadden een prima tijd. Een werkende nachtclub, is er nog zoiets te vinden in deze Cojona=tijd? – vroeg ik verbaasd. Hij haalde zijn schouders op en stelde dat wij nu in een tijd leven die te vergelijken is met het Nazi tijdperk in Duistland voor en tijdens WOII, met het communistische bewind in Russia van nog niet zo lang geleden en met Noord-Korea en China van vandaag de dag. Landen beheerd door dictators die fanatiek streefden naar het weghalen van alle plezier bij de rest van de bevolking. Maar – verklaarde hij vrolijk – ook bij het Nazi tijdperk en de communistische tijd zochten mensen verpozing naast de misères van het dagelijks bestaan. En ging het plezier ondergronds. Zo ook nu in deze in Nederland niet bestaande noodsituatie met het Haagse doel om onze maatschappij grondig kapot te maken – met de juiste contacten zijn er sinds kort ondergrondse locaties te vinden waar wel gezellig met familie en vrienden uit eten gegaan kan worden en waar wel nachtclubs nog swingen. Zie het als een groeiend, tot op dit moment nog ondergronds, verzet tegen de absurditeit van vandaag de dag. Gut – zei ik – zoals bij de drooglegging een pand met verschillende uitgangen. Komt de politie de ene uitgang binnen dan worden de gasten en het personeel heel erg snel via andere uitgangen de nacht in gestuurd. Ja – lachte neef – zoiets is die swingende nachtclub waar wij waren ook. Kost wel wat, maar van buiten niet als zodanig te herkennen, muziek buiten niet hoorbaar. En als je binnen komt, is er iemand die je meteen alle nooduitgangen aanwijst voor het geval er een inval gedaan zou worden. En aardig hoor – midden in de stad tussen de woonpanden met buren die tot honderden meters verder meewerken. Uitgangen ondergronds, naar achteren en zelfs via zolder en langs dakgoten. Geen politie inval die al die ontsnappingen zal kunnen tegenhouden. Spannend zeg – stelde ik – en neem je mij ook eens mee naar die swing nachtclub? Aan de aarzelende blik die hij mij toewierp, zag ik al dat het op een weigering zou uitkomen. Je gaat liever met een stel mannen naar die swing-club – constateerde ik gelaten. Het antwoord was een dankbare grijns. Ik wist wel dat jij mij begrijpen zou – stelde hij – en je bent beter dan het vrouwvolk wat daar meestal komt. Dat zijn toch altijd vrouwen waarvan je je afvraagt of je hen bij daglicht met wat minder make-up nog steeds aantrekkelijk zult vinden. Waarom ga je er dan naar toe – was mijn volgende vraag. De zucht naar tijdelijk plezier – was het duidelijke antwoord. In dit geval tijdelijk plezier gecombineerd met het gevoel iets te doen dat ongefundeerd verboden is en boetes kan opleveren. Dat geeft een tintelend gevoel van spanning aan het geheel. Maar stel dat er een keer een inval komt op het moment dat ik daar ben, dan weet ik dat ik in mijn eentje heel snel weg kan zijn. Maar ben jij mee, dan vertelt mijn ingebouwde beschermingsinstinct mij dat ik ook voor jou met je hoge hakken dien te zorgen en kun je er dan donder op zeggen dat er groter risico is om gepakt te gaan worden. Ik kon hem daar geen ongelijk in geven.


geplaatst door Rianne - 1196 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl