Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 20 december 2020

BetrouwbaarheidScherm

Ik keek uit het raam, zag hem voorbij lopen en hij keek mij recht in de ogen. Voldoende om subiet mijn huis uit te rennen naar iemand waar ik altijd welkom zou zijn. Ik werd ontvangen alsof ik een mooi cadeautje was. Ik begon mij net te vervelen, wilde je al bellen en nu kom jij toch binnenvallen – was mijn ontvangst - waarna hij verder ging met – mooi, dan gaan wij deze zonnige dag gebruiken om wat aardigs te doen. Leek mij prima en elk aardig uitstapje zou direct tot gevolg hebben dat alles langzaam uit mijn hoofd zou waaien. Onder het wandelen keek hij even naar mij, stelde hardop vast dat ik nogal stil was vandaag en of ik wellicht wat te vertellen had. Na een paar minuten vertelde ik dat vanochtend, net toen ik het zonnetje buiten aan het bewonderen was, mijn oude lief met zijn nieuwe lief voorbij kwam lopen en nadrukkelijk naar mij keek. Hmm – was het antwoord – hmm en dat vond jij niet leuk – stelde hij vast. Nee – vertelde ik – weet je nog dat ik het met die man heb uitgemaakt omdat de overbuurvrouw opgewekt aan mijn deur kwam vertellen dat als ik weg was, die vent de nachten doorbracht bij haar?! Hij knikte en ja hij kon zich dat nog wel herinneren. Maar jij hebt die man zelf weggestuurd – zei hij terwijl wij tegen de wind aan het opboksen waren – ben je nog niet over dat gebeuren heen dan, wil je hem terug misschien? Nee – zei ik - dat wordt nooit meer wat. Nou dan – stelde hij vast – probleem opgelost. Ik ging verder met - hij liep met zijn vriendin naar de kerk om een dienst bij te wonen. Hij interesseerde zich nergens voor en nu gaat hij opeens naar de kerk?! Naast mij begon hij zacht te lachen. Stel je van die kerkgangers maar niet teveel voor. Het merendeel is natuurlijk een braaf mens op zoek naar zekerheid, maar ik ken een paar broers die elke zondag pontificaal voor in de kerk zitten. Kerkelijke hoogwaardigheid bekleders en altijd erbij als voor de jeugd of de kerkgangers een bijzondere dag plaatsvindt. Die broers zijn me er toch een stelletje rottigers! Als ze niet nog erger zijn. Zij gebruiken de kerk uitsluitend om een scherm van betrouwbaarheid rond zichzelf te zetten. Om achter dat scherm hun rottig aard en gedragingen te verbergen. Ik heb met die broers zakelijk van doen gehad en dat was goed oppassen. Wat de ene dag werd afgesproken, werd de volgende dag omgekeerd. Na een paar weken had ik genoeg van dat gemanipuleer en liep weg – jammer van de deal. Daarna kwam het verhaal voorbij dat hun rijke kinderloze tante plotseling was overleden. Haar dood was zo opvallend dat autopsie plaatsvond – met conclusie: natuurlijke dood. Een bereidwillige vertelde mij toen dat tante hartproblemen had en al jaren aan de bloedverdunners zat. En dat telkens een scheutje teveel van dat spul tante zachtjes uit dit leven zou laten glijden zonder dat iemand zou weten waarom. De broers waren goed met tantes vermogen. En daarna gleed plotseling de rijke vrouw van een van die broers uit bij een bergwandeling samen met haar man. Haar lichaam werd 500 meter lager gevonden. Waarna dezelfde bereidwillige mij vertelde dat die man alle jaren buitenechtelijke liefjes gehad had. Kan allemaal toeval zijn en eén opvallend overlijden van een rijk familielid kan misschien nog. Maar een tweede rijk familielid die op opvallende wijze overlijdt, is toch wel iets teveel van het goede. En dan nog hun gelieg en gemanipuleer bij de zakendeal en die vele buitenechtelijke liefjes. In ieder geval mijd ik die twee oplichters als de pest en lopen hun kerkgenoten nog steeds braaf achter hen aan, in de zalige onwetendheid dat dat twee verrotte zielen zijn. Wellicht is jouw ex ook wel zo iemand die de kerk gebruikt om zijn air van betrouwbaarheid op te krikken en om achter dat scherm zijn rottige aard en gedrag verborgen te houden. Ik knikte – het zou mij niets verbazen.


geplaatst door Rianne - 4445 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl