Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 13 december 2020

Waardering

Help mij hier even mee, wil je. Hij stond bovenop een trap met een plafonniere in zijn ene hand en een lamp in de andere hand. Voor het gemak nam ik de plafonniere van hem aan en daarna de kapotte lamp, zodat hij de nieuwe lamp erin kon draaien en vervolgens de plafonniere weer kon bevestigen. Onder het naar beneden stappen van de trap zuchtte hij ervan en vertelde – vandaag ging werkelijk alles fout wat maar fout kon gaan. Zoiets maakt een mens behoorlijk moe. Hij zette de trap weer weg, kwam binnen met thee en koekjes en vertelde verder – vanochtend was ik bij een goede vriendin – waarna hij in zijn stoel plofte en ik meteen besloot niet al te nieuwsgierig te reageren op die goede vriendin want bij hem kon dat van alles zijn, van zijn tante, tot zijn nichtje tot een liefje. Hij had duidelijk even gewacht of ik nog zou reageren en ging toen verder met – ik was bij een goede vriendin van mij en bij haar waren ook een paar lampen kapot. Reservelampen had zij wel in huis, maar zoiets simpels als een trapje niet. Zij keek mij zo smekend aan dat ik toen besloot om het maar te proberen met twee stoelen op elkaar. Het ging dus om een liefje – concludeerde ik - nu had ik al gezien dat hij een verband om zijn pols had en ik knikte die kant op. Hij zuchtte nog een keer en vertelde – inderdaad, dat gebeurde toen. Het was mij net gelukt om alle lampen bij haar te vervangen en opgewekt wilde ik naar beneden springen, toen de beide stoelen het opeens begaven en ik voorover op de grond klapte. Mijn pols deed behoorlijk pijn en toen zei zij dat het allemaal mijn eigen schuld was geweest en dat ik beter een trap had kunnen gebruiken en niet twee stoelen bovenop elkaar. Dat was gewoon onrechtvaardig – wat ik haar toen vertelde en daarna werd zij nog vervelender. Zij vertelde dat ik eenvoudig bij de buurman diens trap had kunnen lenen, maar het enige dat zij mij verteld had, was dat zij geen trap had. Zij had niet verteld dat bij de buurman een trap te lenen was. Had ik dat geweten dan was ik wel bij de buurman gaan aanbellen. Daarna wilde zij ook nog dat ik schadevergoeding voor de stoelen betaalde en toen was het genoeg. Ik heb mijn spulletjes gepakt en ben dat huis uitgelopen. Hij zuchtte diep – het is een heel mooie vrouw en de hele nacht hebben wij het zo plezierig met elkaar gehad. Het is net alsof mijn handen nog steeds haar zachte huid voelen – ik kan dat maar niet vergeten. Met een theatraal gebaar gooide hij zijn handen de lucht in en keek wanhopig omhoog. En dan krijg ik de ochtend daarna te maken met een schepsel dat het woord fatsoen niet eens weet te schrijven. Laat staan dat zij iets voelt van dankbaarheid. Ik had op haar verzoek die nieuwe lampen erin gedraaid en daarbij ook nog de nodige risico gelopen door die stoelen op elkaar te zetten. Dankbaarheid had ik verwacht. Dankbaarheid met een beetje liefde. Het laatste wat ik verwachtte was gefit over stoelen en schadevergoeding. Misschien was zij wat slaap tekort gekomen en was daarom niet zo goed gehumeurd? – dacht ik hem te vertellen. Hij blies tussen zijn tanden door en zei dat dat bij andere vrouwen nooit een probleem was geweest, dus waarom zou zij daar dan wel last van hebben gehad. Misschien was er slechts sprake van sekslust tussen jullie en niet meer dan dat – merkte ik op. Ach – vertelde hij toen – waardering in de liefde, daar gaat het om. Zonder waardering betekent de liefde ook niets.


geplaatst door Rianne - 1147 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl