Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

maandag 13 april 2020

Koekjes, thee en geduld

Warm en vertrouwd lag hij mij in de hand. Gehuld in zwart rubber was hij mijn venster naar de wereld, mijn metgezel op lange wandelingen, mijn raadgever bij treinstoringen en ander klein ongemak. Vijf lange jaren al kende ik zijn gewicht, zijn mogelijkheden, zijn kuren - totdat ik hem plotsklaps moest oprapen van de stenen keukenvloer. Even nog dacht ik dat we deze val konden negeren en samen verdergaan. Maar nee. Splintertjes vol licht op de tegels. Spikkeltjes van bloed op de vingertop waarmee ik hem aanraakte. Is een smartphone eigenlijk wel een ´hij´?

Ik las in een artikel van Psychologie Magazine dat introverte mensen deze tijd van afstand houden beter zullen doorkomen dan extraverte mensen - wat mij een iets te simpele redenering lijkt: De introverte mens zou vanwege zijn gemoedstoestand wel eens een grotere behoefte aan huidcontact kunnen hebben. Zelf zou ik de vraag ´ben je introvert of extravert?´niet eens kunnen beantwoorden. Het is maar net wie ik tegenover me heb, of naast me. Wel vermoed ik dat ik deze tijd goed zal doorkomen, gedragen door de dagelijkse ommetjes polderpark met mijn Leidse dochter en het videobellen met de andere dochter en háár dochter. Als ik per se iets zou moeten zijn, noem mij dan maar bitravert. Of bitrovert, natuurlijk. Boven alles staat voor mij vast: Ik kan beter in mijn eentje in huis zijn dan samen met de verkeerde man.

Dat videobellen brengt mij trouwens terug bij de ongelukkige val van mijn smartphone. Ik had hem al eens vertwijfeld aangekeken: ben jij nog wel de juiste phone voor mij? Hij wekte mijn irritatie op. Hij had veel meer van en voor mij opgenomen dan goed voor hem was. Iedere avond zat ik met hem op mijn knalblauwe bank om zijn geheugen te wissen, en om de vrolijk-opbeurende filmpjes die hij zo welwillend had toegelaten weer uit zijn wezen te verwijderen. Pas dan kon hij de energie opbrengen om mij naar Lucifer te laten kijken. Hoe zal ik trouwens het gat opvullen dat valt na de laatste aflevering van Lucifer? Het is met die serie net als met een goed boek: Het moet eerst bezinken, een beetje slijten, voordat een ander boek ook boeiend zou kunnen zijn. Wat betreft heeft nu zelfs Bill Bryson´s ´Het lichaam. Een reisgids´ het lastig na Shaun Bythell´s ´Confessions of a bookseller.´ Misschien moest ik eerst, ter neutralisatie, de sprookjes van Hermann Hesse weer eens lezen. Ik heb alle tijd. Ik vertrouw erop alle tijd te hebben.

´Koekjes, thee en geduld. Vooral koekjes!´ Dat had ik volgens mijn Leidse dochter nodig om de gegevens van mijn oude telefoon over te brengen naar de nieuwe. Het klopte. De oude maakte een klaaglijk geluid, elke keer als hem een functie werd ontnomen. En ik moest bij de nieuwe eerst aanvinken dat ik zijn makers vertrouwde voordat ik hem de mijne kon maken. Slechts de WhatsApp-conversaties zijn ergens onderweg verloren gegaan. Wat niet erg is; we hebben immers tijd genoeg om een nieuw gesprek te beginnen. We vertrouwen erop tijd genoeg te hebben…

Ik ken hem nog niet zo goed, mijn nieuwe metgezel. Ik besef wel dat ik nu al meer van hém vraag dan ik ooit van zijn voorganger heb gevraagd. Ach, ik geloof gewoon dat hij alles heeft wat die vorige ook had, minus zijn nare eigenschappen, plus flink wat goede. Dat lijkt mij een mooie start.


geplaatst door RodeJas - 1702 keer gelezen

beoordeeld 1/5 (1 Stem)

Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl