Home
Dating voor hoger opgeleide singles
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?

zondag 10 mei 2020

DeZon

Gisteren was een heerlijke warme dag. Hij had verteld de morgen te willen beginnen met een rondje rennen. Nu is rennen niet mijn favoriete sport want als ik dat probeer ben ik na een meter of honderd al buiten adem. Ik wandel liever, wilde toch samen met hem bezig zijn en meegenieten van buiten. De ideale oplossing is de fiets. Hij rent zijn gebruikelijke tien kilometer en ik fiets mee. Eerst naast hem, na een paar kilometer even voor hem om te eindigen gewoon achter hem aan. Ik zorgde ervoor mijn mond dicht te houden. Een voor mijn persoontje bijna onmogelijke taak, want ik praat en babbel graag over van alles en nog wat. Maar het lukte mij wonderwel goed. Die tien kilometer waren sneller genomen dan gedacht. Daarna gingen wij met z’n tweeën het duin over om aan de andere kant tegen de duinvoet te gaan genieten van het uitzicht op strand en zee. Lekker in het warme zand een pauze met drank en gezonde hapjes die door mij waren meegenomen. Wij zaten/lagen lekker tegen elkaar aan toen hij opmerkte dat ik er met mijn verwaaide haren zo verleidelijk uitzag dan hij wel even wilde herhalen wat wij die ochtend hadden gedaan. Natuurlijk voelt dat goed, maar niet daar. Ik knikte naar de mensen met kinderen en honden die over het strand aan het bewegen waren of in het zand lagen en speelden, gaf hem een kus terug en zacht gegrinnik was mijn beloning. Ik keek naar alle mensen en kinderen op het strand en stelde vast dat niemand een mondkapje droeg. De medicus naast mij knikte begrijpend – heel verstandig dat de mensen wat die Rutte, Grapperhaus en co bevelen, naast zich neerleggen. Het zijn kleine geesten daar in Den Haag en mondkapjes geven geen extra bescherming maar eerder extra risico op ziekten. Mijn opa noemde dat soort Haagse bobo’s vroeger wel eens – non-valeurs – en gelijk had hij. Kan iemand Den Haag eens Thomas Jefferson voorhouden?! – When the government fears the people there is liberty. When the people fear the government there is tirany. Hij keek ook even om zich heen om toen te stellen – ergens zie ik een vergelijking met WOII. De Duitsers hanteerden de Jodenster, de Ausweis, de Sperrzeit, Sperrgebiet en concentratiekampen. Den Haag hanteert nutteloze mondkapjes, vreemde anderhalve meter, verboden cafés, restaurants, pretparken, en sportscholen en festivals zijn nog steeds verboten. . Met dat Den Haag veroordeelde criminelen vrijlaat en brave burgers met volstrekte onzin maatregelen zwaar beboet en een strafblad geeft dankzij die idioot Grapperkarel op Justitie. En het gebruik maken van verklikkers! – nu vraag ik je! Een griezelige vergelijking eigenlijk, maar het lijkt wel op elkaar. Ik zou wel eens willen weten hoe Den Haag ons Nederlanders nu noemt. De Duitsers hadden het over Untermenschen. En dat was het moment dat ik dacht ons warme prettige gevoel samen weer terug te halen. Ik legde mijn arm om zijn schouders en ging met handen en kussen even alle aandacht besteden aan de man die tegen mij aanleunde. Hij stelde dat duidelijk op prijs. Ik vertelde hem dat in WOII de mensen ook nog kinderen maakten en hij was het daar helemaal mee eens. Daarna ging hij achterop mijn fiets, en samen babbelend over al het moois, die tien kilometer mee terug naar huis. Want wij wilden thuis nog eens over doen waar wij vannacht en vanochtend samen zo van genoten hadden.


Bekijk mijn profiel op match4me.nl

geplaatst door Rianne - 1971 keer gelezen


Om te reageren op dit blog moet je lid van Match4me.nl zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over match4me - Privacy - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Contact
Thuiswinkel Keurmerk Veilig Daten

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© Match4me.nl